Tek.no

Nyhet

Her er det første nettbrettet med fleksibelt «digitalpapir»

Sony har avduket den nye teknologien.

YouTube
Eigil Knudsen
3 Apr 2014 06:00

Fleksibelt, elektronisk papir er noe man har utforsket og eksperimentert med i en årrekke, og er på ingen måte en ny oppfinnelse. En ledende aktør på området er selskapet E Ink, som allerede i 2011 viste frem digitalt papir som kunne krølles akkurat som vanlig papir.

Siden den gang har E Ink slått seg sammen med den japanske elektronikkgiganten Sony om å videreutvikle teknologien og gjøre den tilgjengelig i vanlige forbrukerprodukter, og som nettstedet Extremetech melder er det første slike produktet nå vist frem.

Bøyelig, elektronisk papir

Det Sony nærmere bestemt har dratt sløret av er et slags nettbrett på 13,3 tommer som brukes en ny skjermteknologi fra E Ink kalt Mobius. Teknologien er i korte trekk en fleksibel variant av den løsningen man allerede finner i diverse e-boklesere som for eksempel Amazons Kindle.

Foto: Sony

Denne plastbaserte teknologien gjør skjermene både særdeles lette og fleksible, i tillegg til at de er langt billigere å produsere enn vanligere, glassbaserte løsningene. De skal også være responsive og enkle å skrive på med en pekepenn.

Av andre tekniske spesifikasjoner har det nye «nettbrettet» til Sony ellers en oppløsning på 1600 x 1200 piksler, mulighet til å vise opptil 16 gråtoner, 16 GB internminne, mikro-SD-kortinngang og innebygd Wi-Fi. Vekten ligger på 358 gram, og tykkelsen er på brukbare 6,8 millimeter.

Koster 6500 kroner

Maskinvaremessig kan produktet riktignok ikke konkurrere med iPad og dets like, men markedsføres heller ikke som det. Derimot er den ment å fungere som en digital «notablokk» som i utgangspunktet primært retter seg mot utdannelsessektoren og næringslivet.

Produktet skal visstnok lanseres i USA i mai til en pris på 1100 dollar, altså rundt 6500 kroner, noe som ikke virker videre billig med tanke på at skjermene angivelig skulle være rimelige å produsere. Ingen opplysninger om norsk lansering og pris foreligger. Mer informasjon om det digitale papiret finner du hos Sony, og se også video under.

Sony har andre spennende ting på gang: Selskapet ønsker å slå VR-brillene Oculus Rift på målstreken »

(Kilde: Extremetech)

Les også
Snart slipper Amazon ny Kindle med høyere oppløsning
Les også
Samsung Galaxy Tab Pro 8.4: Skapt for å stjele glansen fra Apples iPad mini
Les også
Lenovo IdeaTab S6000: Vi tester nettbrettet til bare 2000 kroner
Les også
YotaPhone 2 er lansert
Les også
Samsung Galaxy Note Pro 12.2 LTE: Med flatskjerm i fanget
Les også
Pennen studenter vil elske
annonse

Les også