Til hovedinnhold

– Derfor takket jeg nei til 18,5 milliarder

Snapchat-skaperen røper hvorfor han ikke ville selge til Facebook i fjor.

De fleste av oss hadde nok hoppet i taket hvis et gigantisk selskap som Facebook ville kjøpe oppfinnelsen vår for nesten 18,5 milliarder kroner. Snapchat-skaperen Evan Spiegel tenker imidlertid ikke i de samme banene som vi gjør, og takket i fjor nei til Facebooks enorme tilbud.

I et intervju med Forbes forteller han nå hva han tenkte da de kom med tilbudet, og hvorfor han takket nei.

Ville lage noe eget

Det hele skal ha bunnet ut i at han følte at hvis han takket ja, ville det bare gi en kortsiktig økonomisk gevinst, mens det å skape noe for seg selv er noe bare noen veldig få kan gjøre:

— Det er veldig få mennesker i verden som har mulighet til å bygge en bedrift som dette, og jeg synes ikke det var verdt å ofre for en kortsiktig gevinst, fortalte Spiegel til Forbes.

Den kortsiktige gevinsten ville altså ha vært 18,5 milliarder kroner, som han ville måtte ha delt med partneren Bobby Murphy, som også var med på å skape Snapchat.

Ikke første gang

Spiegel nevnte også at han følte at de hadde et skikkelig overtak over Facebook. Facebook kom med sitt første tilbud allerede i 2012, og da oppkjøpet aldri skjedde, lanserte de Snapchat-konkurrenten Poke. Appen floppet, og da de igjen prøvde å kjøpe Snapchat i 2013, satt Spiegel med veldig sterke kort i hånden.

Nå som Facebook eier Instagram kan deres nylig lanserte Instagram Direct-tjeneste sees på som en konkurrent til Snapchat, selv om de fortsatt er ganske forskjellige produkter.

Vet du om noen gode alternativer til Snapchat? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Fikk du ikke med deg originalhistorien?
Les om 23-åringen som takket nei til milliardtilbudet fra Facebook »

(Kilde: Forbes via Ubergizmo)

annonse