Til hovedinnhold

Dette er verdens mest solgte Android-telefon

...men Apple er fortsatt kongen på haugen.

Oppo

De globale salgstallene for smarttelefoner i løpet av første kvartal 2017 inne, og – ikke overraskende viser de at Apples iPhone-modeller er verdens mest solgte (for n-te år på rad). Tallene stammer opprinnelig fra analyseselskapet BusinessWire.

iPhone 7 troner helt på toppen, med 21,5 millioner solgte enheter i løpet av perioden, mens iPhone 7 Plus følger tett på med «bare» 17,4 millioner enheter.

iPhone 7 (venstre) og iPhone 7 Plus er ikke overraskende verdens mest solgte telefoner.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Rett bak iPhone 7 Plus finner vi imidlertid den her til lands nokså ukjente modellen Oppo R9s, som med sine 8,9 millioner enheter er tidlig 2017 sin desidert mest solgte Android-mobil. Om du ikke allerede vet hva Oppo er, så kan det være greit å opplyse om at selskapet er et underbruk av det kinesiske konsernet BBK Electronics, som også eier mobilprodusenten Vivo og den mer kjente aktøren OnePlus.

Galaxy J5 (2016), på bildet, og lillebror J3 (2016) kaprer 4.- og 5.-plassene.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Fjerde- og femteplassen går begge til Samsung, men ikke til noen toppmodeller. Derimot er det billigmodellen Galaxy J3 (2016) og Galaxy J5 (2016) som kaprer plassene, med henholdsvis 6,1 og 5 millioner solgte enheter. Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge er ikke å finne på listen.

Nå er det viktig å påpeke at Oppo R9s sannsynligvis har såpass høye salgstall fordi det kinesiske markedet selv kjøper mange «hjemmelagede» telefoner. Samsung har på sin side et stort marked i utviklingsland, noe som høyst sannsynlig er grunnen til at Galaxy J3 (2016) og Galaxy J5 (2016) selger så godt som de tydeligvis gjør.

Les testen av verdens mest solgte telefon:
TEST: Endelig en iPhone som er vanntett! »

(Kilde: GSMArena, BusinessWire)

annonse