Til hovedinnhold

Et «hemmelig» spill ligger gjemt på Nintendo Switch

Kan bety at det er en NES-emulator innebygd i konsollen.

Yellows8

Nintendo har mye på gang i disse dager. SNES Classic Edition er rett rundt hjørnet, og nylig annonserte de at også at den notorisk utsolgte NES Classic Edition skal inn i produksjon igjen i løpet av 2018.

Nå dukker det tilsynelatende opp enda en retronyhet fra Nintendo-leiren. Hackeren Yellows8 har nemlig funnet et gjemt spill i Nintendo Switch-konsollen. Spillet er kalt FLOG, og er i praksis helt likt Golf - et spill for den første Nintendo-konsollen, utgitt i 1984.

Easter egg?

Hovedskjermen til Golf-spillet som er gjemt inne i Nintendo Switch-koden.
Yellows8

På nettstedet Switchbrew.org heter det at det er ukjent hva som skal til for å kjøre spillet offisielt, men at det kan kjøres med «uoffisielle metoder». På Twitter har ikke Yellows8 ønsket å utdype hvordan spillet ble startet, annet enn at metoden var uoffisiell.

At en nymotens konsoll kan brukes til å kjøre eldre spill er i og for seg ikke så overraskende eller imponerende, men det faktum at golfspillet støtter Switchs bevegelseskontrollere er en litt annen historie, og det vil være første gang et gammelt spill er oppdatert med støtte for dagens kontrollsystemer.

Spillet har også tospillermodus - og Joy-Con-instruksjoner direkte på skjermen.
Yellows8

Spillet har også en tospillermodus, og i skjermbildene til Yellows8 er anvisninger for Joy-Con-kontrollene vist direkte på skjermen. Du kan selvfølgelig også styre på vanlig vis, mens bevegelseskontrollene aktiveres ved å holde inne skulderknappene.

Les også: Norges Nintendo-distributør: – Stor risiko for at SNES Classic-tilbudet ikke klarer å møte etterspørselen

Nintendo: «Ha!»

Slike nyheter må selvfølgelig tas med en klype salt inntil noen har klart å bevise påstandene, men Yellows8 har lenge vært aktiv på Switchbrew og andre liknende forum, så det fremstår mer troverdig enn mye annet.

Originalen: Golf-spillet kom først ut til Nintendos første konsoll, NES.
Nintendo

Nintendo har dessuten varslet at deres nye betaltjeneste som lanseres neste år skal by på muligheten for onlinespilling av spill fra tidligere konsollgenerasjoner. Muligens kan Flog-nyheten også bety at de ser på muligheten for å støtte bevegelseskontrollere?

Ars Technica har for øvrig vært i kontakt med Nintendo om saken, hvorpå representanten skal ha svart med et "Ha!".

annonse