Til hovedinnhold

Denne lekre ultrabærbare fra Dell har blitt oppgradert

XPS 13 er nå enda kraftigere.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Da Dell lanserte sin snasne bærbare modell XPS 13 i fjor hadde vi fint lite å utsette på maskinen, og nå melder Dell at PC-en har fått en oppgradering som skulle gjøre den enda noen hakk mer attraktiv.

Den oppgraderte XPS 13-modellen kommer som før med ekstra tynn ramme rundt skjermen og kan fåes i enten full HD-oppløsning eller QHD-oppløsning.

Kaby Lake

På innsiden består renoveringen først og fremst i at maskinen nå byr på syvende generasjon Intel-prosessor, altså den nye Kaby Lake-arkitekturen som ble lansert så sent som i slutten av august.

Nye Dell XPS 13.
Dell

PC-en er dermed blant de første som utstyres med den nye arkitekturen. Modellen kan fåes med enten i3-, i5- eller i7-brikke, og når det gjelder minne kan man velge mellom 4 GB, 8 GB eller 16 GB.

Lagringsalternativene omfatter SSD på enten 128 GB, 256 GB eller 512 GB, og du kan også få maskinen med en harddisk på 1 TB. Dette er riktignok de amerikanske alternativene, og det er uvisst akkurat hvilke konfigurasjoner som blir tilgjengelige her.

Bedre batteri

Ellers har maskinen fått nytt batteri som ifølge Dell skal gi opptil 22 timers batteritid på HD-versjonen av maskinen og opptil 13 timer på QHD-utgaven. Som før benytter innpakningen en kombinasjon av aluminium og karbonfiber, og denne gangen har Dell inkludert en rosegull-utgave av PC-en.

Maskinen er fremdeles tynn og lett, med en startvekt på 1,22 kilogram og en tykkelse på 9-15 millimeter. PC-en skal bli tilgjengelig fra 4. oktober i USA med en startpris på 799 dollar, cirka 6600 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

HP slapp også ny bærbar nylig: Den nye Pavilion-modellen er en overraskende kraftig maskin »

annonse