Tek.no

Nyhet

Ett av fire Black Friday-tilbud er dyrere enn før

Ikke gå i Black Friday-fella.

Shutterstock
28 Nov 2014 17:08
annonse

Black Friday ser ut til å ha etablert seg som en dag som byr på mange suverene tilbud, også her i Norge. Det lønner seg likevel å ha tunga rett i munnen. Selv om mange av tilbudene hos hver enkelt butikk er gode sammenliknet med butikkens førpriser er det ikke sikkert produktene faktisk er billigere enn du har kunnet kjøpe dem før.

Konkurransen i netthandelen er streng, og den kan være vanskelig å følge med på. Derfor er prissøketjenester, som vår egen Prisguide.no, gode verktøy i kampen for å sikre seg den beste prisen på produktene.

Prisguide har sjekket fler enn 1 600 tilbud

I løpet av dagen har vi hentet ut prishistorikk fra Prisguide, som viser at hele 24 prosent av produktene det er tilbud på i dag, er dyrere enn laveste pris for en måned siden. Det betyr ikke nødvendigvis at butikkene har satt opp prisene. Svært ofte handler det om at andre butikker uansett har solgt samme vare rimeligere. I noen tilfeller kan det imidlertid dreie seg om kortvarige tilbud av samme type som dagens, slik at tilbudet likevel er gunstig, om enn dårligere enn det har vært. Likevel er det påfallende at en fjerdedel av dagens tilbud ikke betyr at du sparer penger.

Av de 1 668 produktene som Prisguide i dag har registrert tilbud på, hadde også 12 prosent av tilbudene en pris som var lik den tjenesten registrerte for en måned siden.

annonse

Likevel er det ingen tvil om at svært mange av tilbudene er gode. 64 prosent av produktene hadde gått ned i pris, og 52 prosent hadde gått ned mer enn ti prosent sammenliknet med aller beste pris for en måned siden.

Det er alltid noen tilbud som er bedre enn andre. Vi har plukket frem noen av de vi synes er mest aktuelle. De finner du i denne saken.

Det er spesielt en del av de aller billigste dingsene, så som tilbehør og småelektrisk, som ikke er spesielt gunstige akkurat i dag. Mer kostbare produkter ser ut til å være gunstig priset i dagens kampanjer.

Bruk prishistorikken som verktøy

Et verktøy som kan vise seg svært lønnsomt er prissøketjenestenes historikk. Vår egen Prisguide har en egen knapp som viser deg en graf, enten for den siste tiden eller for hele tiden produktet har vært i salg.

Hvis du lurer på om varen faktisk er så mye billigere som butikken lover, kan det lønne seg å sjekke produktsidene i Prisguide. Der kan du få vist prishistorikk for produktet.

Mer

Hvis grafen synker samtidig med at produktet er på tilbud, er det sannsynligvis et godt tilbud. Hvis den ligger flatt, eller stiger, er det ikke sikkert tilbudet er så godt. Butikken som selger varen billigst vil uansett bli rangert øverst av Prisguide.

Mer

Så, hva gjør du dersom varen ikke er så billig som du ønsker, eller tilbudet ikke er godt nok? Fortsatt med utgangspunkt i vår egen tjeneste, som er den vi kjenner best, kan du sette opp en varsling som sender deg en e-post så fort prisen er riktig.

Enkelte produkter ser ut til å gå i en evig runddans med plutselige knalltilbud som kommer tilbake gang på gang. Spesielt på hvitevarer og TV-er ser vi at dette hender seg. Trenger du produktet, men kanskje ikke akkurat i dag, kan du sette opp en prisvarsling som gir deg et hint neste gang det kommer på tilbud.

Velg pristerskelen du ønsker, og legg inn e-posten din. Da får du en e-post så fort prisen synker. Men, følg med i innboksen. Adressen din slettes fra systemet etter denne éne varslingen, og vil ikke bli brukt til noe annet.

Mer

Lurer du på hvor dagens tilbud er å finne? Vi har lett for deg, og samlet alle nettbutikkene som har Black Friday-tilbud i denne saken.

Les også
Dette er våre favorittilbud
Les også
Black Friday-salget er i gang
annonse

Les også