Tek.no

Nyhet

Opera med 3D-støtte i mobilnettleseren

Lanserte nye mobilnettlesere på Mobile World Congress.

28 Feb 2012 12:10

Det norske selskapet Opera Software hadde flere spennende nyheter å komme med under denne ukens Mobile World Congress.

Nettleseren Opera Mobile 12 ble på mandag lansert i en endelig versjon for Android og Symbian. Android-versjonen har fått støtte for WebGL, som gjør det enklere å lage blant annet kryssplattformspill som kjører i nettleseren. Med WebGL utvides JavaScript med muligheter for interaktiv 3D-grafikk med maskinvareaksellerasjon.

– Opera har bidratt vesentlig i utviklingen av WebGL-spesifikasjonen, og nå spiller Opera Mobile en ledende rolle i utrullingen av GPU-aksellerert WebGL på Android, sier Neil Trevett, sjef for Khronos og ansvarlig for mobilinnhold hos Nvidia i en pressemelding.

Les også: Sniktitt: Google Chrome for Android

Opera Mobile 12 skal ha fått bedre støtte for HTML5, gjennom den nye HTML5-parseren Ragnarök. Det er nå også støtte for bruk av kamera i nettleseren.

Opera Mobile 12 kan lastes ned fra Android Market.

Smartere og mer sosial Opera Mini

Også Opera Mini, nettleseren beregnet på enklere telefoner, har fått en ansiktsløftning. På Mobile World Congress lanserte Opera Software en forhåndsvisning av neste versjon av Opera Mini, som har fått navnet Opera Mini Next.

Opera Mini Next skal ifølge Opera gjøre såkalte "feature phones" – enkle mobiltelefoner – enda smartere ved hjelp av avanserte funksjoner for sosiale medier.

Den nye Smart Page-funksjonen vil dukke opp ved siden av den eksisterende snarveifunksjonen Speed Dial, og gi raskere tilgang til sosiale nettverk som for eksempel Facebook, samt nyheter.

Opera Mobile for Intel-baserte mobiler

Opera Software viste også frem en versjon av Opera Mobile-nettleseren for Android, optimalisert for mobiltelefoner basert på Intel-prosessorer. De første Intel-baserte Android-mobilene ventes i løpet av de nærmeste månedene.

Les også: Møt mannen bak Google Chrome

Klikk her for å se alle sakene fra Mobile World Congress 2012

Les også
Endelig kan Chrome komprimere data
Les også
Møt mannen bak Google Chrome
Les også
Google lanserer Chrome for Android
annonse