Til hovedinnhold

Smart og speilløst fra Samsung

Samsung NX30 får vridbar søker og bedre videomuligheter.

Med vridbar skjerm og elektronisk søker skal det mye til å få kink i nakken når du fotograferer med NX30.

Samsung er klare med tredje generasjon av sin speilløse entusiastmodell. Proppfullt av trådløs teknologi og med vridbar skjerm og søker – du skal lete lenge etter en synsvinkel dette kameraet ikke kan dekke.

Ny kropp med ny innmat

Samsung NX30 får en bildebrikke med 20.3 megapiksler i APS-C-format og selvsagt Samsungs NX-objektivfeste. Den yter 9 bilder i sekundet i seriebildemodus og videofunksjonen strekker seg nå til 1080/60p. Prosessoren er oppgradert til DRIMeIV, Samsungs nyeste. Det er imidlertid ukjent om bildebufferen er oppdatert, denne gjorde at NX20 fort ble anpusten i seriebildemodus.

Test: Samsung NX20 Litt for tregt og litt for dyrt

Kamerahuset har blitt litt høyere og fått et betydelig dypere håndgrep. I tillegg har kameraet fått berøringssensitiv LCD-skjerm, som gjør det enklere å endre innstillinger.

Friere innsyn

Når du skal komponere bilder har NX30 blitt oppgradert på de fleste punkter fra forgjengeren. Den vridbare Super AMOLED-skjermen har nå fått flere bildepunkter, 1.04 millioner for å være eksakt, og har bedre lysstyrke. I tillegg er den altså berøringssensitiv.

Den elektroniske søkeren kan trekkes ut fra huset og vris 80 grader opp, slik at den kan brukes selv om kameraet skulle stå på et stativ som er lavere enn fotografen. Denne har XGA-oppløsning eller rett under 2.4 millioner bildepunkter.

Oppgradert video og videotilpasset objektiv

Videofunksjonen støtter nå opptak i Full-HD og 60 bilder i sekundet. Det betyr blant annet bedre muligheter for lage enkle slow motion-opptak i etterbehandlingen. Lyden har også fått en kraftig forbedring. Nå er det mulig å bruke vanlige eksterne mikrofoner med 3,5mm jack-plugg og å stille lydnivåene manuelt.

Hvis det skulle være aktuelt, støtter HDMI-utgangen ukomprimert video.

Den nye standardzoomen starter ved f2.0 ved vidvinkel og har motorzoom og bildestabilisator.

Sammen med NX30 kommer et nytt profesjonelt standardobjektiv. Dette har brennviddeomfanget 16-50mm og f2.0 som største blender ved vidvinkel. Mot tele-enden krymper blenderen til f2.8. Videoentusiaster vil sette pris på at objektivet har stillegående autofokus og optisk bildestabilisator.

I tillegg kommer et rimeligere og mye mindre alternativ i Samsungs NX 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS. Foruten å ha bildestabilisator og stillegående autofokus har det også motorzoom.

Trådløst til tennene

Trådløse tilkoblingsmuligheter står i sentrum for Samsungs kamerasatsning. NX30 får både Wi-Fi og NFC, som forenkler tilkobling mot smarttelefoner og gjør det mulig å sende bilder til disse. I tillegg kan telefoner og nettbrett brukes som ekstern søker.

Les også: Galaxy Camera 2 er lansert

I programpakken Samsung kaller Smart Camera 3.0 får man i tillegg muligheten til å dele bilder til opptil fire mobile enheter samtidig, samt å bruke kameraet som en slags baby-monitor.

Til slutt velger Samsung å legge ved et eksemplar av Adobes bilderedigeringsprogram Lightroom 5.0 i esken.

Ute etter nytt kamerautstyr? Slik gjør du det beste kjøpet»

annonse