Tek.no

Nyhet

– Macene kan få talastyring med Siri

Ny versjon av OS X blir testet av Apple.

Apple/iStock, 11817723
20 Nov 2012 12:30
annonse

Tidlige testversjoner av det neste operativsystemet for Mac, OS X 10.9, peker til at talestyringstjenesten Siri og Apples egne kart, for første gang skal integreres i systemet. Det skriver nettstedet 9to5Mac, som har vært i kontakt med kilder som har kjennskap til saken.

I dagens versjon av operativsystemet, OS X 10.8 Mountain Lion, ble en rekke nye funksjoner hentet rett fra Apples mobile operativsystem, iOS.

Om påstandene stemmer vil altså talestyringen Siri kunne ta kontrollen på Macene, samtidig med Apples egne, og noe utskjelte, kartløsning skal integreres i programmene.

Har diktering – men ikke Siri

Kildene i saken påpeker at selv om Apple nå jobber med Siri på Mac, er det foreløpig usikkert om det vil komme ut av testfasen og bli med i det endelige produktet.

annonse

Macene har i dag diktering, som lar deg snakke til maskinen – for at den så skriver ned det du sier. Teknologien kan minne mye om Siri, men den er ikke på langt nær like avansert og funksjonell.

For mens dikteringen bare skriver det du sier, har Siri en form for forståelse og gir deg tilbakemelding. Hun skjønner riktig nok ikke norsk, men snakker du engelsk kan hun hjelpe deg med alt fra å finne en god restaurant, til å minne deg på konas bursdag.

Egne kart i programmer

Selv om Apples egen karttjeneste ikke har høstet god kritikk så langt, ser det ut til at også denne er på vei til Mac. Det vil imidlertid ikke komme som et eget program, men som et rammeverk for utviklere.

På den måten kan andre utviklere av programvare, integrere en gratis kartløsning i sine programmer.

annonse

OS X 10.9 blir trolig lansert i løpet av neste år, og vist frem av Apple i løpet av de kommende tre månedene. .

(Kilde: 9to5Mac)

Les også
Her er våre 10 Mac-favoritter
Les også
Skaperen av «Siri» viser frem nytt ambisiøst prosjekt
Les også
Microsoft mobber Apple med Siri
Les også
Apple kåret til «mest Innovative selskap»
Les også
Apples første datamaskin: 1 500 000 kroner
annonse

Les også