Til hovedinnhold

– Kraftigere Google Nexus 7 lanseres neste uke

Det nye nettbrettet vil få Full HD-skjerm og kraftig firekjernersprosessor, tror analytiker.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Onsdag neste uke starter utviklerkonferansen Google I/O, hvor det blant annet ventes at Google vil lansere neste versjon av Android – versjon 4.3. Ifølge en rapport fra analytikeren Ming-Chi Kuo i KGI Securities vil Google også lansere en ny versjon av nettbrettet Nexus 7, skriver Apple Insider.

Den nye versjonen av Nexus 7 vil i likhet med dagens utgave bli produsert av Asus. Nettbrettet vil som forgjengeren ha en skjerm på 7 tommer, men oppløsningen er økt fra 1 280 x 800 punkter til 1 920 x 1 200 punkter – det vil si over det som er kravene for å kunne kalle den Full HD.

Spesifikasjonslisten til den nye Nexus 7-modellen, ifølge KGI Securities. (Klikk for større bilde).

Kraftigere prosessor

Nettbrettet vil få en kraftigere prosessor, hevder Kuo. Mens det første Nexus 7-brettet hadde en firekjerners Nvidia Tegra 3-brikke på 1,3 GHz, skal den nye utgaven få en Qualcomm Snapdragon S4 Pro-brikke (APQ8064) med fire prosessorkjerner, ifølge Kuo.

Det første Nexus 7-nettbrettet hadde ikke kamera bak, kun et 1,2 megapiksel frontkamera. Kuo hevder at den nye versjonen vil få et 5 megapiksel hovedkamera, i tillegg til frontkameraet.

Rammen rundt skjermen skal ha blitt tynnere, og nettbrettet skal nå ha fått støtte for den trådløse ladestandarden Qi.

Kommer med smartklokke senere

Kuo tror Google i tillegg vil lansere en bærbar PC (Android Book), en mediesenterløsning à la Apple TV, samt en smartklokke som skal ta opp konkurransen med kommende produkter fra Apple, Microsoft og Amazon. Disse produktene vil imidlertid ikke bli lansert før senere, mener han.

Det har tidligere vært spekulert i om Google ville lansere Android 5.0 Key Lime Pie på Google I/O, men alt tyder nå på at det er versjon 4.3 som vil være fokus.

Motorola X eller Nexus 5?

I tillegg spekuleres det i om Google vil lansere den første mobiltelefonen i samarbeid med Motorola, som Google kjøpte opp i fjor. Denne går foreløpig under navnet Motorola X Phone. En kinesisk analytiker, Sun Chang Xu, hevder imidlertid ifølge Ubergizmo.com at Google har mistet interessen for X Phone, og mener den ikke er innovativ nok. I stedet skal Google ha overlatt hele prosjektet til Motorola alene.

Korea Times meldte også nylig at LG har inngått et samarbeid med Google om å lage neste generasjon Nexus-telefon. Om det kommer en Nexus 5 eller en Motorola X på Google I/O, eller ingen av delene, det får vi vite først neste uke.

Konferansen starter onsdag 15. mai og varer frem til og med 17. mai.

Les også: – Google Glass kommer ikke til Norge i år

(Kilder: Apple Insider, Ubergizmo.com og Korea Times)

annonse