Til hovedinnhold

Samsung Galaxy S3 LTE klatret mest i juli

NetComs topp 10-liste over de mest solgte smartmobilene i juli er klar.

Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no
Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom.Foto: NetCom

Apple iPhone 5 og Samsung Galaxy S4 er fortsatt de to smartmobilene som det selges flest av via NetComs kanaler. Det viser operatørens salgsoversikt for juli.

Derimot har 4G-modellen Samsung Galaxy S3 LTE klatret fra 6. plass til 3. plass på listen, og passerte dermed både iPhone 4- og 4S, samt Sony Xperia Z. Ellers har det vært svært små endringer i forhold til juni-salget.

– De siste månedene har vi sett en stabilitet i hvilke mobiler kundene foretrekker, og topp ti- listen endrer seg lite. Nå går vi en spennende høst i møte, og bildet som tegner seg av dagens marked er at skjermen på smarttelefonen vokser, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom, i en pressemelding.

Flere vil surfe

I forbindelse med fremleggingen av salgstallene, viser Lund samtidig til noen av funnene fra NetComs siste trendundersøkelse. Han sier det er en klar sammenheng mellom store mobilskjermer og at brukervanene er i ferd med å endres.

– Hele 59 prosent av de spurte sier de vil bruke mobilen mer til surfing de neste to årene, mens 28 prosent sier de vil videostreame mer med mobilen. Dette vil reflekteres i mobilsalget, og størrelsen på skjermen blir et enda viktig valgkriterium når man skal kjøpe seg ny telefon, sier Lund.

NetComs ti mest solgte smartmobiler i juli:*

1. (1) Apple iPhone 5
2. (2) Samsung Galaxy S4
3. (6) Samsung Galaxy SIII LTE
4. (4) Apple iPhone 4
5. (3) Apple iPhone 4S
6. (5) Sony Xperia Z
7. (7) HTC One
8. (8) Samsung Galaxy SIII Mini
9. (10) Samsung Galaxy XCOVER 2
10. (-) Sony Xperia V
* Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom-butikkene (61 butikker), på netcom.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering i parentes.

(Kilder: Pressemelding)

annonse