Til hovedinnhold

Samsung kutter nettbrett-ordre

Ti-tommerne selger mindre enn ventet.

Samsungs ti-tommers nettbrett selger langt dårligere enn forventet, mye på grunn av sterk konkurranse fra selskapets sjutommers-modeller.

Samsung solgte 17 millioner nettbrett i første halvdel av 2013. 70 prosent av disse var sjutommere. Nå kutter selskapet bestillingene på komponenter til de største nettbrettene.

Analytikerne mener det er sannsynlig at Samsung vil nå målet om å selge 35 millioner nettbrett i 2013, men peker likevel på at salget burde vært enda bedre, i lys av at selskapet har senket prisene for å ta innersvingen på Apples iPad.

Planlegger større nettbrett

Det er ikke mer enn en måned siden ryktene ville ha det til at Samsung planlegger et 12-tommers nettbrett. Toshiba har allerede varslet et 13,3-tommers nettbrett til Android.

Samsung kan imidlertid måtte tenke nytt når det gjelder nettbrett-strategien. Skulle selskapet klare å øke salget av de store nettbrettene, kan dette åpne markedet for små konvertible bærbare PC-er. Samsung har allerede sikret seg en dominerende posisjon i TV- og smarttelefon-markedet. Nå spekulerer bransjen i at PC-segmentet er neste mål for Samsung. I 2013 er det ventet at det vil leveres 180 millioner PC-er.

Les mer: Apples nettbrettandel nesten halvert >>

(Kilde: Digitimes)

annonse