Til hovedinnhold

Slik fungerer Googles smartlinser

Denne oppfinnelsen kan forbedre hverdagen til diabetikere.

Google X Lab, avdelingen som står bak en rekke fremtidsrettende teknologier som selvkjørende bilder, Google Glass, ballong-Internett og mye mer, har laget en prototype på smartlinser som blant annet kan brukes til å måle blodsukkernivået i tårene dine.

Googles offisielle blogg forteller selskapet motivasjonen for å utvikle et slikt produkt, er at mange mennesker har fått diagnosen diatebes. Faktisk oppgir de at 1 av 19 mennesker på jordkloden har sykdommen, og at de som har det hver dag strever med å holde blodsukkeret under kontroll.

Blinkende LED-lys i øynene?

Forskere har allerede funnet ut at de kan teste glukosenivåer i tårer, men til nå har det vært vanskelig å foreta slike målinger. De færreste av oss kan gråte på kommando. Nå tester Google X Lab ut sine smart-linser, som inneholder en sensor for å analysere glukosenivået i tårene én gang i sekundet. Skulle det være for høyt, vil LED-lys få eyeeplet ditt til å "glitre". Det siste er i hvert fall planen.

Foto: Google

– Det er fortsatt mye jobb som må gjøres for å overføre denne teknologien til et system som folk kan bruke. Vi kommer ikke til å gjøre dette alene, vi vil se etter partnere som er eksperter på å ta slike produkter på markedet. Disse partnerne vil bruke vår teknologi for en smart-linse og utvikle apper som gjør målingene tilgjengelig for brukeren og deres lege, skriver prosjektlederne Brian Otis og Babak Parviz i Google på bloggen.

– Vi har alltid sagt at vi søker etter prosjekter som virker litt spekulative eller rare, og på en tid da Den internasjonale diabetesføderasjonen (IDF) har erklært at verden «taper kampen» mot diabetes, synes vi dette prosjektet var verdt et forsøk, skriver de videre.

Google har startet en rekke høyflyvende prosjekter:
Slik vil de gi hele verden Internett via ballonger »

(Kilder: Googles offisielle blogg via Tech Crunch)

Les også
«Smarte» kontaktlinser kan bli den neste innloggingsteknologien
Mer om
annonse