Til hovedinnhold

Nå har Leap Motion-sensoren blitt superavansert og VR-klar

Sensoren har kommet i ny utgave og skal nå bygges rett i VR-brillene.

Leap Motion/YouTube

Det begynner å bli en stund siden vi først meldte om Leap Motion, den avanserte sensoren som sporer hånd- og fingerbevegelser med svært høy presisjon. Sensoren har siden den gang funnet veien til VR-teknologien, og nå tar produsenten VR-satsingen til et nytt nivå.

bloggen sin kunngjør Leap Motion et splitter nytt produkt kalt «Orion», som er spesifikt utviklet for virtuell virkelighet.

Skal gi langt høyere realisme

Orion er rett og slett en ny utgave av Leap Motion-sensoren byr på kraftige oppgraderinger av både maskinvaren og programvaren.

Oppgraderingen innebærer blant annet en enda mer presis sporing av hånd- og fingerbevegelsene, lavere forsinkelse, bedre evne til å håndtere «rotete» bakgrunner og naturlig lys i omgivelsene, samt bedre evne til å fange opp de delene av hendene som er skjult for sensorens synslinje.

Leap Motion-sensoren har tidligere blitt festet til Oculus Rift-brillene, men nå skal teknologien integreres fullstendig i maskinvaren.
Leap Motion

Den forbedrede teknologien skal legge til rette for svært finstemt og realistisk interaksjon med virtuelle objekter, som jo er en stor fordel når det gjelder VR. Mer konkret er det gripe- og klypebevegelsene som nå skal kunne leses av med høy nøyaktighet.

Skal bygges inn i maskinvaren

I tillegg skal rekkevidden til sensoren være kraftig oppjustert, som gjør at man skal kunne «gripe» etter VR-objekter i alle retninger uten at sensoren mister armen av syne.

En annen viktig nyhet er at selskapet nå jobber med maskinvareprodusenter om å bygge sensorteknologien direkte inn i selve VR-brillene. Det vil i så fall innebære at problemet knyttet til å bringe hender og armer inn i VR-verdenen kan få en elegant løsning som ikke krever ekstra, ekstern maskinvare.

Leap Motion har allerede gjort en betaversjon av Orion tilgjengelig for utviklere, men når og hvor forbrukere får nytte av teknologien er uvisst. Mer informasjon finner du på utviklersiden, og se også video under for en gjennomgang av den nye teknologien.

Google utvikler nå sine egne VR-briller: De får visstnok en ganske spesiell egenskap »

(Via The Verge)

annonse