Til hovedinnhold

Skype har nå blitt nesten like bra på nettet som i app-format

Ruller ut enorm oppdatering.

Microsoft

Skype er nok mest kjent som et eget program du laster ned på enheten din, men for en tid tilbake kom det en versjon av tjenestens om du kan bruke direkte i nettleseren, kalt «Skype for Web». Nå kringkastes det på Skype-bloggen at tjenesten får en viktig og etterlengtet oppgradering.

Nå blir det nemlig omsider mulig å bruke nettleserversjonen av Skype til å ringe til mobiltelefoner og fasttelefoner, en funksjon som allerede er viden brukt i den vanlige utgaven av tjenesten.

I likhet med den vanlige Skype-versjonen betyr det at du må gå til anskaffelse av kreditt eller kjøpe et abonnement, og dermed kan du altså ringe til telefoner med nettleserversjonen av tjenesten til en rimelig penge.

Flere nyheter

Dette er imidlertid ikke den eneste oppdateringen Skype for Web har å by på. Det skal nå også bli mulig å se på YouTube-videoer du får tilsendt direkte i Skype, slik at du ikke lenger trenger å åpne et nytt vindu i nettleseren.

Den nye oppdateringen gjør det også mulig å kjøre YouTube-videoer direkte i Skype.
Microsoft

En annen endring er at URL-adresser som du får tilsendt heretter vil komme med et bilde fra den aktuelle nettsiden. I tillegg har nettleserutgaven av Skype nå fått den nye løsningen for å invitere andre til samtaler, ved at man kan dele en unik «samtale-URL» med andre, uten at disse nødvendigvis er Skype-kontakter.

Dette er en funksjon som ble lansert til den vanlige Skype-versjonen for ikke lenge siden. Flere detaljer om oppdateringen finner du på tjenestens blogg. For ordens skyld er nettleserversjonen av Skype fremdeles i beta, og vil kreve installasjon av et nettlesertillegg for å fungere. Det er for øvrig uvisst når de nye funksjonene blir tilgjengelig for alle.

Microsoft oppdaterte også nylig Windows 7 og 8: Den kom imidlertid også med gratis Windows 10-reklame »

annonse