Nyhet

Ingen over, ingen ved siden av - dette var årets råeste maskin på The Gathering

Digital Impuls slo på stortromma i år.

TGs sykeste datamaskin

Tek.no/Hamar: Det har blitt nærmest en tradisjon for den lille databutikken Digital Impuls å komme til The Gathering å presentere årets feteste datamaskin. 2016 er intet unntak.

Mens de tidligere har måttet konkurrere om oppmerksomheten med andre butikker, for eksempel da Komplett hadde «Galaksens feteste datamaskin» i 2014, er de i år den eneste utstyrsbutikken i Vikingskipet.

Heldigvis har ikke det ført til at Oslo-gjengen har hvilt på laurbærene. Faktisk har de valgt å lage en litt annerledes maskin i år, for å skape litt ekstra oppmerksomhet.

- Tidligere har vi bare laget kraftigere og kraftigere maskiner, gjerne i nye formater, men i år ville vi prøve noe nytt. Derfor endte vi opp med dette beistet du ser her, forteller Haakon Jensen, innkjøpssjef hos Digital Impuls, til Tek.no.

Tre maskiner i ett

Beistet han snakker om er en stor, vannkjølt maskin som står i midten av tre enorme skjermer. Det viser seg nemlig at alle skjermene er koblet til denne ene maskinen, og kjører via tre virtuelle oppsett. Tre maskiner i ett, altså.

Det du ser her er en åpen PC-løsning hvor vi bruker PC-en som en ressurs, mens den egentlig fungerer som tre separate, virtuelle PC-er. Hver PC har hver sin skjerm, eget tastatur og mus, og egen Windows-install, forklarer Jensen.

Alle de tre maskinene trekker altså ressurser fra komponentene som er koblet til hovedmaskinen. Hver maskin får tilgang til kraften av ett Nvidia 980 Ti-kort hver, mens fordelingen av minne og prosessor-kraft er litt ujevnt fordelt.

- Vi har satt opp at én maskin er kraftigere enn de to andre, så den får tilgang til 8 av de 18 kjernene i prosessoren, mens de andre bare får 4 hver. I tillegg har vi totalt 64 GB minne, som er fordelt med 24 GB til den kraftigste virtuelle maskinen, og 12 hver til de andre.

Nøyaktig hvilken prosessor det er snakk om vil ikke Jensen si noe om, annet enn at det er en ikke-lansert Intel-prossesor av den svært dyre typen.

Og totalprisen for et oppsett som dette?

- Tja, nøyaktig pris på prosessoren kan jeg ikke si noe om, men jeg vil anslå et sted mellom 30 og 60 000 kroner. Det er vanlige Nvidia-skjermkort, men med resten av utstyret i tillegg så snakker vi nok om rundt 100 000 kroner totalt.

Under kan du se noen nærbilder av maskinen, i tillegg til å ta en titt på videointervjuet i toppen:

Ikke gå glipp av de andre sakene våre fra The Gathering 2016:

annonse