Tek.no

Nyhet

Peter Sunde mener torrent-økosystemet trenger fornyelse

Klar beskjed fra The Pirate Bay-grunnleggeren etter at KickassTorrents ble stengt.

Wikipedia
Eigil Knudsen
29 Juli 2016 14:00

Etter at den norsk-finske medgrunnleggeren av The Pirate Bay, Peter Sunde, forlot piratskuta for en tid tilbake har han inntatt en ganske kritisk holdning til hele piratbevegelsen. I forbindelse med den nylige stengningen av torrentnettstedet KickassTorrents er han på ferde igjen.

Sunde uttalte overfor TorrentFreak nylig at stengningen tilsier at hele torrent-økosystemet har et sterkt behov for å fornye seg selv, først og fremst i form av høyere grad av distribusjon.

Vil ha flere små sider

– Jeg tror at folk nå skjønner at vi ikke kun bør ha et fåtall sider, fordi alt avhenger av disse sidene. Jeg har alltid tatt til orde for en stor hybrid av mange små nettsider i stedet for ett stort mål, som KickassTorrents eller Pirate Bay, sa Sunde.

Domenet Kickass.so ble beslaglagt nylig, noe Sunde håper vil inspirere til flere nyvinninger innen torrent-økosystemet.
Montasje/Skjermdump

Han peker på at det riktignok allerede finnes mange KickassTorrents-kopier på nettet, men siden disse kun er kopier av det originale nettstedets database, vil disse også rammes når hovednettstedet tas ned. De vil altså ikke inneholde noe nytt.

Pirate Bay-medgrunnleggeren understreker også at de fleste nettstedene ikke innoverer i tilstrekkelig grad, men fortsetter med å kjøre gamle løsninger.

Ønsker mer innovasjon

– Nevn én stor side som har oppdatert brukeropplevelsen sin eller som bruker ny teknologi. De har brukt det samme i 10-15 år. Det er ingen synlig innovasjon i det hele tatt på disse sidene, la Sunde til.

Peter Sunde har som kjent tidligere ønsket The Pirate Bay dit pepper'n gror, og nå håper han at KickassTorrents-stengningen vil «inspirere» andre til å gjøre noe helt nytt. Resten av intervjuet med Sunde kan du lese hos TorrentFreak.

The Pirate Bay tjente visst på at KickassTorrents forsvant: Nettstedet fikk merkbart høyere trafikk i etterkant »

Les også
Nå ønsker KickassTorrents å starte opp igjen ved hjelp av donasjoner
Les også
Er Torrent-æraen over?
Les også
KickassTorrents-brukerne har funnet alternativer
Les også
KickassTorrents er nede for telling
Les også
Kim Dotcom jobber med en oppfølger til MegaUpload
Les også
Nå slår The Pirate Bay-grunnleggeren tilbake mot plateselskapene
Les også
PirateBay.se blir overført til den svenske stat
annonse

Les også