Tek.no

Nyhet

Dette Kickstarter-produktet lar deg bruke hånden som telefon

Les hvordan det er mulig.

Kickstarter
Eigil Knudsen
1 Sept 2016 17:00

Finansieringsnettstedet Kickstarter er åstedet for mange idéer som ligger trygt plassert i teknologiverdenens periferi. Nå har det dukket opp et nytt konsept på nettsiden som ved første øyekast kan se ut som en spøk, men som faktisk er ramme alvor.

Sgnl er navnet på en slags «smart» klokkereim som rett og slett lar deg bruke hånden som telefon.

Sett fingeren på øret og besvar samtaler

Klokkereimen setter deg i stand til å besvare telefonanrop ved å simpelthen plassere fingeren mot øret, for deretter å snakke inn i en mikrofon som er innebygget i klokkereimen.

Reimene kommer i flere forskjellige utgaver.
Kickstarter

Teknologien fungerer ved at reimen mottar stemmesignalet fra telefonen din over Bluetooth, og deretter genererer reimen en vibrasjon som forplanter seg gjennom hånden til fingertuppen. Disse vibrasjonene oppfattes som hørbar lyd når man plasserer fingertuppen nær øreinngangen.

Det er en såkalt BCU-enhet (Body Conduction Unit) som utgjør kjernen i teknologien. Denne er bygget inn i klokkereimen og inneholder både en aktuator som lager vibrasjonene og en algoritme som selektivt forsterker stemmesignalene med riktig bølgelengde.

Finansieringsmålet nådd med god margin

Sgnl-reimene passer til flere av de mest populære smartklokke-modellene og pares med mobilen på samme måte som smartklokker. Produktet kommer også med en egen applikasjon.

Produktet har samlet inn 63 000 dollar av et mål på 50 000 dollar med 37 dager igjen, så målet er altså nådd med god margin. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 100 dollar. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

Her er et Kickstarter-prosjekt for deg med bærbar PC og store grafikkbehov: Denne boksen gir laptop-en din superkrefter »

Les også
Lift lader smartklokken din mens den svever i løse luften
Les også
Denne lader mobilen din mens den svever i løse luften
Les også
Denne smartklokken ble en knallsuksess på Kickstarter
annonse

Les også