Til hovedinnhold

HTC tror på fortsatt vekst

De aller fleste mobilselskaper har de siste årene opplevd en tilbakegang i salgsinntektene. HTC har derimot gått andre veien og hatt salgsvekst. Dette ser det ifølge Reuters og Mobil.se ut til at det kan bli en slutt på.
Mens HTC internasjonalt tidligere har gått ut med en forventet salgsvekst på 10 prosent, nedjusterer de nå målene sine for de neste månedene. De ser faktisk for seg et ettsifret prosenttall nedgang de neste månedene.
Ifølge øverste sjef for HTC, Peter Schou, skyldes nedgangen blant annet at både Android- og Windows-mobilene selger  dårligere enn forventet.

Bra i Norge
I Norge kan derimot HTC fortelle at selskapet fortsatt har tydelig vekst i Norden, selv om de ikke ønsker å gå ut med noen konkrete tall for forventet vekst.
- Android selger som forventet og vi har fortsatt salgsfremgang mens andre går tilbake, sier Pål Marius Christiansen i HTC Norge.
Han forteller at de har stor tro på Hero som kommer i butikkene nå, samtidig som de vil lansere et par nye modeller denne måneden.

Lavere pris
Internasjonalt skal en årsak til den kommende salgsnedgangen være at det kommer flere rimeligere modeller på markedet framover. Også i Norge kan vi vente oss billigere mobiler.
- Vi kommer til å lansere mange nye modeller i flere ulike prisklasser, så det er ikke usannsynlig at det også vil komme billigere modeller, sier Christiansen.

Mer om
annonse