Til hovedinnhold

Bør du ha en vennetjeneste?

Både Telenor, Netcom og Chess har for øyeblikket det vi kaller vennetjenester til mobil. Dette er tilleggstjenester du kan legge til ditt eksisterende mobilabonnement, og som gir deg muligheten til å ringe uten minuttpris til den samme operatøren.

Fordelen ved å velge en vennetjeneste er at du først kan finne et mobilabonnement som passer ditt ringemønster, og deretter legge til vennetjenesten dersom du tror du vil tjene på det. En vennetjeneste gir deg fordelen av å kunne ringe alle de mobilkundene som har den samme operatøren som deg.

Velg dine venner med omhu

Mobiloperatøren din vil selvsagt at du skal fortelle alle dine venner at de må bytte til samme operatør som deg, slik at dere kan ringe uten minuttpris til hverandre. Det fungerer imidlertid dårlig i praksis, ettersom mange vil slite med å få nok venner med ”på laget” for at det skal bli lønnsomt med en vennetjeneste. Derfor blir det mer oversiktlig om vi tar utgangspunkt i kundemassen til din operatør og månedsprisen for vennetjenesten, og måler opp mot det totale antall mobilabonnementer i Norge (rundt 5,2 millioner abonnementer).

Hvis vi antar at de du ringer til er normalfordelt blant den totale kundemassen i Norge, viser våre beregninger at det vil lønne seg med vennetjenestene Telenor Fri Kontakt og Netcom Venner dersom du ringer for mer enn 127 kroner i måneden (kun minuttpris). Dette er altså beregnet ut fra abonnementspris og operatørens kundemasse som dekkes av tjenesten. (Telenor: ca. 2 millioner abonnenter, Netcom: ca. 1,2 millioner abonnenter)

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Fri Kontakt er en tilleggstjeneste som er tilgjengelig for alle Telenors nye og eksisterende kunder, uavhengig av hvilket abonnement de har (gjelder både kontantkort og vanlig abonnement) og om de er i binding eller ikke. Vi lanserte Fri Kontakt for å ha et tilbud til alle de som ønsker å ringe for kr 0,- internt i Telenors nett, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Mobilen.no.

Hvilket abonnement passer ditt ringemønster? Sjekk Ringepriser!

Velg dine venner med omhu

Med samme utgangspunkt som for Telenor og Netcom, må du imidlertid ringe for nærmere 700 kroner i måneden før det lønner seg med tjenesten Chess Friends. Grunnen til dette er at Chess har en mye mindre kundemasse (350-400.000 abonnenter) enn Telenor og Netcom og relativt høy månedspris.

Dersom en vennegjeng går sammen om å velge samme operatør – og samtidig ringer minimalt til øvrige operatører – kommer derimot Chess Friends best ut av vennetjenestene, ettersom du i tillegg til fri taletid også får fri SMS og MMS, samt slipper oppstartsavgift, dersom du ringer andre Chess-kunder.

- Våre erfaringer tilsier at 60-70 prosent av en forbrukers tale- og SMS-forbruk på mobilregningen består av samtaler, SMS, og MMS til 5-7 nasjonale mobilnummer. Derfor er ikke størrelsen på kundemasse så vesentlig, det er bedre å være smart i henhold til å ha de vennene man faktisk ringer til, samlet under samme operatør, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess til Mobilen.no.

Du kan sjekke din siste faktura for å finne ut hvor mye du ringte for.

Mer om
annonse