Tek.no

Nyhet

Film-Spotify til Norge i høst

29 Jan 2011 05:15Først publisert 2 Juli 2009 09:53
annonse

Svenske Spotify og norske Wimp er i ferd med å revolusjonere hvordan vi konsumerer musikk via streaming til mobil og datamaskiner. Nå lanserer svenskene en lignende tjeneste for film.

Streamer film direkte til deg

Svenske Bredbandsbolaget har i samarbeid med selskapet Voddler lansert en ny unik filmtjeneste. Den nye tjenesten, som heter Voddler, vil, slik Spotify og Wimp i dag streamer musikk til din datamaskin, streame film i HD-kvalitet direkte til din datamaskin. Den nye tjenesten er nylig lansert i betaversjon for kunder hos svenske Bredbandsbolaget og skal etter planen bli et langt bedre alternativ til piratkopiering enn de tjenestene vi til nå har sett.
- Voddler vil gi helt nye muligheter for å se film i hjemmet. Vi tror det kommet til å bli stor etterspørsel på tjenesten derfor har vi brukt mange hundre måneder på utviklingen. Nå er både tiden og teknikken moden for lansering. Voddler er motsatsen til fildelingstjenestenes uinspirerende torrents med varierende kvalitet. Det her er fremtiden, både for brukere og filmselskapene, sier Mattias Hjelmstedt, medgrunder i Voddler, i en pressemelding.

Tjenesten skal etter planen lanseres i tre versjoner. En reklamefinansiert versjon slik vi kjenner fra Spotify i dag, en abonnementsløsning som gir fri tilgang mot et visst beløp i måneden og pay-per-view for spesielt utvalgte premierefilmer. Filmene skal kunne spilles av både via Windows, Mac OS X, Linux og direkte i TV. Dette vil i så fall være en av de første tjenestene hvor en ikke er avhengig av Windows for å se film lovlig på datamaskin.

Kommer til Norge i høst?

Bredbandsbolaget, som altså samarbeider med Voddler i Sverige, er eid av norske Telenor og Hjelmstedt bekrefter ovenfor Teknofil at de har store planer for lansering også i Norge..

annonse

- Telenor er i høyeste grad involvert i prosjektet og tjenesten vil også lanseres i Norge. Dette vil skje i samband med den nordiske lanseringen som skal skje i høst. Det er ingenting teknisk i veien for å gi norske brukere tilgang i dag, men her er det rettighetsspørsmål som spiller inn, forteller han Teknofil.

Det er velkjent at Telenor jobber med en ny filmtjeneste som etter planen skulle vært lansert før sommeren. Disse planene ble utsatt, muligens har dette sammenheng med denne nye tjenesten. Informasjonssjef hos Telenor, Atle Lessum, kan derimot ikke bekrefte at Telenor i samarbeid med Voddler vil lansere deres streamingløsning i Norge i høst. Han påpeker likevel at den nye tjenesten virker meget interessant.

- Prisen vil bli overkommelig

Den nye tjenesten er foreløpig kun tilgjengelig for nettbrukere i Sverige og det kreves en invitasjon for å bli med. Teknofil har selv ikke sett tjenesten og det er ukjent hvilket innhold tjenesten foreløpig presenterer. Ifølge Hjelmstedt vil det utover sommeren bli klarere hva tjenesten kan by på ved den planlagte nordiske lanseringen.

annonse

- Jeg kan ikke si hvilke filmselskap vi i dag har avtaler med, men så langt har ingen sagt nei til å være med og vi har et antall avtaler på plass. Tjenesten vil sende ut den kvaliteten vi får fra filmselskapene. Det vi får i HD sender vi i HD, mens resten vil sendes ut i DVD-kvalitet, forteller han til Teknofil.

Prisen for abonnementsløsningen og for å kunne se eksklusive premierefilmer er enda ikke satt. Dette er noe Voddler skal jobbe med i løpet av betatestingen, men Hjelmstedt lover at prisen skal bli overkommelig. I mellomtiden får vi her i Norge smøre oss med tålmodighet og håpe at planene for en eventuell norsk lansering vil gå som planlagt.

Les også
Sniktitt: Voddler - fremtidens filmtjeneste
Les også
Wimp lanseres i USA
Les også
"Gamle" slagere topper Spotify
Les også
Microsoft lanserer ny musikktjeneste
Les også
Vil du teste Wimp?
Les også
Last ned film - få penger
Les også
Derfor drøyer filmene
Les også
Bærbar som stue-PC
Les også
Vi tester filmleie på TV
Les også
Trenger du film til helgen?
Les også
Hva feiler det filmbransjen?
annonse

Les også