Til hovedinnhold

15.000 nordmenn SMS-svindlet

En svindel-SMS gikk i går på rundgang hos norske mobilkunder, melder Dagbladet.

Tar betalt for mottak

Har du fått denne tekstmeldingen? «Hei! Du mottar denne meldingen fordi du er registrert hos lagersalgnorge.com eller er en av våre partnere. Endelig åpner vi, med fantastiske priser! God handel!»

Da kan du urettmessig ha blitt fakturert for tjenesten. Norsk senter for informasjonssikring, NorSIS, gikk i går ut og advarte norske mobilkunder mot SMS-en.

De sier flere personer har blitt fakturert med fem kroner for å ha mottatt meldingen, uten at de aktivt har abonnert på tjenesten.

Får ikke avsluttet

Flere skal ha sendt SMS med kodeordet STOPP for å avslutte tjenesten, men fikk bare feilmelding og nok en krone belastet abonnementet sitt.

- Vi har vært i kontakt med dette firmaet. Personen vi snakket med fortalte at reklamemeldingen er sendt til rundt 15.000 nordmenn, sier

- Dette er helt klart lovbrudd, men slik vi oppfatter firmaet, mener de at de har handlet i god tro. Firmarepresentanten vi snakket med sier de har kjøpt navnelister eller telefonlister over nordmenn i utlandet, sier seniorrådgiver Tone Hoddø Bakaas i NorSIS til Dagbladet.no.

Les også
Lurer fra deg sensitiv info på SMS
Les også
Slik tekster menn og kvinner
Les også
Dømt for SMS-terror
Les også
Advarer mot pop-up-faktura
Les også
SMS-svindleren avslørt
Les også
Anmeldt for SMS-svindel
Les også
Ringer fra ditt mobilnummer
Les også
Svindyrt Iphone-lureri
Les også
Pass deg for falske Iphone-sider
Mer om
annonse