Til hovedinnhold

Raspberry Pi Zero har fått kamerastøtte: Ren flaks, sier grunnleggeren

Picasa

I november i fjor lanserte Raspberry Pi Foundation en enda mindre og billig utgave av den populære knøttemaskinen sin, nemlig Raspberry Pi Zero. Det lille kortet hadde naturlig nok en del begrensninger, men nå melder produsenten på bloggen at den har fått en viktig oppgradering.

Raspberry Pi Zero har nemlig fått støtte for kameramodul, en etterlengtet oppgradering blant entusiastene som skulle utvide bruksområdene betydelig.

«Ren flaks»

Den nye kamerakontakten er presset inn på den ene korte siden av kortet. Raspberry Pi-grunnleggeren Eben Upton skriver i blogginnlegget at det har vært stor etterspørsel etter oppgraderingen, og at de gjennom «ren flaks» fant ut at det var plass til kontakten.

Det ble trangt, men kontakten fikk plass på høyre siden.
Picasa

Som man kan se på bildet av det oppgraderte kortet er det bare så vidt kontakten passer inn mellom de to hjørnene på siden av kortet.

Tilbyr adapterkabel

Raspberry Pi Foundation tilbyr en egen adapterkabel man kan bruke til å koble kameramoduler til kortet, for eksempel de nye modulene til Raspberry Pi som ble sluppet forrige måned, basert på en sensor på åtte megapiksler fra Sony.

Det er verdt å merke seg at oppgraderingen ikke ser ut til å ha medført høyere pris. I nettbutikken The Pi Hut koster Raspberry Pi Zero med kamerakontakten fremdeles kun fire britiske pund, cirka 50 norske kroner. Adapterkabelen koster for øvrig det samme.

Raspberry Pi Zero har mange bruksområder: Denne selvbyggeren gjenopplivet den gamle Game Boy-maskinen med kortet »

(Via Engadget)

annonse