Nyhet

MSI går til kamp mot overopphetende SSD-er

Integrerer bedre kjøleløsning på sine hovedkort.

MSI har vist frem sin nye «M.2 Shield», en «luksusløsning» for de som vet å skjemme bort seg selv med lynrask SSD-lagring via hovedkortets M.2-spor. M.2 Shield tar sikte på å senke temperaturen til varme M.2-SSD-er og slik hindre såkalt «varmethrotteling», noe som betyr at SSD-en tvinges til å senke ytelsen for å unngå overoppheting.

Varmespreder med mening

M.2 Shield skal hindre at M.2-SSD-er må senke ytelsen på grunn av overoppheting. Den blir tilgjengelig på enkelte nye hovedkort fra MSI.

Mens en til nå har festet M.2-SSD-en direkte til hovedkortet – og sett seg fornøyd med det – får hovedkort med M.2 Shield en mekanisme som omslutter SSD-en med en varmespreder av metall. Varmesprederen kommer med en ferdig påført varmeledende pute, eller «Thermal Pad». Denne skal sikre at SSD-ens varme komponenter, som kontroller og minnebrikker, oppnår optimal kontakt med varmesprederen.

Vi har tidligere demonstrert hvordan en M.2-SSD blir så varm under bruk at ytelsen dens falt drastisk etter få minutter med aktivitet. For vår test-SSD ble redningen bedre kjøling, noe som senket temperaturen kraftig og økte ytelsen tilbake til normalen. Dermed kan vi helt klart se nytteverdien av MSIs seneste tillegg til hovedkortene sine. – Så gjenstår det selvsagt å se hvor mye forskjell en metallplate kan gjøre kontra vår løsning, som innebar å løfte M.2-SSD-en opp fra hovedkortet.

Les mer:
Denne M.2-adapteren kan senke temperaturen og forhindre dårlig ytelse »

MSIs M.2 Shield vil bli tilgjengelig på enkelte av selskapets nestegenerasjons hovedkort som trolig lanseres under CES-messen i starten av januar. Mest trolig snakker vi om entusiasthovedkort basert på Intels nye Z270-brikkesett, som altså også kommer med støtte for selskapets Kaby Lake-prosessorer.

Fått med deg testen av denne verstingen fra Samsung?
960 Pro er SSD-en for deg som vil ha det aller beste – uansett pris »

(Kilde: Tech PowerUp)

Les også
Vinn et MSI X99A Gaming Pro Carbon hovedkort
Les også
Samsung 960 Pro: Samsung innfrir med sin nye versting
Les også
SSD-er under 1000 kroner: Vi har testet ti SSD-er til under tusenlappen
Les også
Aqua Computer KryoM.2 PCIe SSD-adapter med kjøleribbe: Denne M.2-adapteren kan virkelig senke temperaturen og forhindre dårligere ytelse
Les også
Intel SSD 600p Series 512 GB: Endelig en NVMe-SSD med grei pris
annonse