Nyhet

Det første 4K-innholdet fra Netflix skal ha blitt lekket på Internett

Pirater skal visstnok ha brutt kopisperren.

For å kompensere for den relativt store mangelen på innhold for folk som har investert i 4K-TV-er gjorde strømmetjenesten Netflix 4K-innhold tilgjengelig allerede i fjor sommer. Nå melder TorrentFreak at innholdet har funnet veien til torrent-miljøet.

Nettstedet skal ha fått med seg at den første episoden av den populære TV-serien Breaking Bad i 4K-oppløsning verserer på diverse torrentsider for tiden. Episoden som sirkulerer skal være på solide 18 gigabyte.

Har trolig knekt avansert kopibeskyttelse

Dette betyr altså at piratene mest sannsynlig har klart å knekke den såkalte HDCP 2.2-teknologien, som er en relativt ny kopibeskyttelsesteknologi utviklet av Intel spesifikt for å beskytte 4K-innhold.

En episode av den populære TV-serien Breaking Bad i 4K har nå funnet veien til torrentsidene. Foto: AMC

Denne har hittil blitt regnet som tilnærmet umulig å knekke. HDCP-teknologien fungerer i korte trekk ved at det sendes et signal til mottakeren for å bekrefte at den aktuelle enheten er autorisert for å motta dataene, for deretter å sende dataene kryptert til mottakeren.

En enhet som kan brukes til opptak av dataene vil for eksempel ikke være autorisert, og det er dette piratene må ha funnet en måte å omgå på. Piratene kan imidlertid ha funnet en annen metode enn å knekke HDCP-teknologien.

Brukes også av Sony og andre

Som vi meldte allerede i 2013 har også blant andre Sony satset på HDCP 2.2-standarden i forbindelse med lanseringen av sine første 4K-bokser. Støtte for standarden bygges inn i blant annet TV-er, spillkonsoller og andre typer avspillingsenheter.

For å kunne spille av HDCP-beskyttet materiale, for eksempel fra Netflix, må TV-en din altså ha denne støtten. Som blant andre TechRadar nylig meldte kan dette by på problemer for 4K-avspilling dersom utstyret ditt ikke har HDCP 2.2-støtten, som ennå er ganske ny.

Det kommer stadig flere 4K-TV-er: Nå lanserer LG sine første flate, OLED-TV-er med 4K »

Les også
Nå kommer 8K-TV-en for salg
Les også
Netflix vil gi oss en mye bedre visuell opplevelse
Les også
Nå kommer det endelig flere flate OLED-TV-er med 4K-oppløsning
Les også
– 4K-Blu-ray kan komme på markedet rundt juletider
Les også
Samsung lanserer to 4K-råtasser for spillere
Les også
Nå kan Breaking Bad nytes i 4K
Les også
Sonys 4K-spillere vil kreve konstant nettilkobling
annonse