Til hovedinnhold

Millioner av Twitter-passord har lekket på nettet

Enorme mengder innloggingsinformasjon skal være lagt ut for salg på Internetts undergrunn.

scyther5/Shutterstock.com, Twitter

Nå ser det ut til at Twitter-brukere kan gjøre smart i å bytte passord. Mange millioner passord og brukernavn fra tjenesten skal nemlig være lekket og lagt ut på nettet for salg, melder blant andre TechCrunch.

Den lekkede innloggingsinformasjonen ble oppdaget av nettstedet LeakedSource, som fikk tak i en kopi av dataene fra en bruker på Dark Web, eller nettets «undergrunn» om du vil.

32,8 millioner kontoer

Dataene omfatter til sammen 32,8 millioner Twitter-kontoer, og inneholder både e-postadresser, brukernavn og passord. LeakedSource kontaktet et utvalg av de aktuelle brukerne, som alle kunne verifisere de lekkede passordene.

Det kan nok være en god idé å bytte Twitter-passord nå.
Bloomua/Shutterstock.com

Det foreligger visstnok sterke beviser på at Twitter ikke er blitt hacket, og i en uttalelse til blant andre TechCrunch sier Twitter også at de er sikre på at deres systemer ikke er blitt utsatt for innbrudd.

Brukte ondsinnet programvare

Dermed har hackerne altså fått tak i informasjonen direkte fra brukerne selv. Ifølge LeakedSource er det blitt brukt ondsinnet programvare i stor skala til å sende lagrede brukernavn og passord i nettleserne Chrome og FireFox tilbake til hackerne.

En stor andel av de som er rammet av lekkasjen befinner seg visstnok i Russland, men den øvrige fordelingen er uviss. Uansett er det nok ikke dumt å fornye innloggingsinformasjonen hos Twitter. Mer informasjon kan du finne hos LeakedSource.

Twitter fikk nylig en stor oppdatering: Nå kan du skrive lengre meldinger, men de 140 tegnene fortsetter »

annonse