Nyhet

Asus blir saksøkt av leketøysselskap

Får ikke lov å bruke «Transformer»-navnet.

Asus blir saksøkt av det amerikanske leketøysselskapet Hasbro, bare uker før deres kommende nettbrett, Asus Transformer Prime, kommer i norske butikker.

Navnekrangel

Hasbro mener de eier rettighetene til navnene Asus har brukt, og sier de gir assosiasjoner til både Transformers-serien samt transformeren Optimus Prime.

Hvis saken blir dømt i Hasbros favør kan salget av Transformer Prime bli midlertidig stoppet, og Asus vil være nødt til å bytte navn på nettbrettet sitt.

Transformer Prime er det første nettbrettet med en Tegra 3-prosessor, og skiller seg fra andre nettbrett ved å ha et medfølgende tastatur man kan feste skjermen til. I motsetning av hva navnet kanskje skulle tilsi transformerer den seg ikke som et Hasbro-leketøy til en bærbar datamaskin, og man må manuelt ta skjermen både av og på.

Les også: Vi tester Asus Transformer Prime

80-tallshelter

For deg som fortsatt ikke har fått med deg hva en transformer er, startet det hele som en leketøysserie i 1984.

Man kunne velge mellom to robotfraksjoner, Autobots og Decepticons, som var i konstant krig med hverandre. Transformers ble så populære at Hasbro lagde en animert serie med samme navn, og lever i dag videre gjennom flere leketøy og nye filmer.

Søksmålene flyr

Det går ikke mange dager uten noen form for søksmål i mobilbransjen disse dager. I går skrev vi om hvordan Apple vant en rettsak mot HTC, som nå må endre på programvaren i mobilene sine for å kunne fortsette salget i USA.

(Kilde: Cnet)

Les også
Asus slipper små bærbar-bomber
Les også
Har du sett på maken til nettbrett?
Les også
– Samsung vil lansere super-nettbrett før iPad 3
Les også
Asus Transformer Prime: Glem iPad og Galaxy Tab - dette er kongen
Les også
Her er nettbrettene du bør kjøpe til jul
annonse