Tek.no

Nyhet

Trodde du Polaroid-kameraet var dødt?

Neida, den gamle klassikeren er blitt digital.

9 Mar 2012 12:30

Husker du Polaroid-kameraene som kunne printe bilder direkte etter at de var tatt? Kameraene hadde sin storhetstid før den digitale tidsalderen, og revolusjonerte muligheten til å få et ferdigprintet bilde rett etter at eksponeringen var ferdig. Kameraet spilte også en stor rolle i filmen "Memento" fra 2000, hvor hovedpersonen lider av hukommelsestap og er avhengig av å dokumentere viktige hendelser før han glemmer dem. Dette problemet løser han med et Polaroid-kamera, som han har hengende langs hofta under jakken.

Les også:Polaroidfilm over og ut

Filmen kom rett før den digitale kamerarevolusjonen, og med den døde litt av poenget med å ha et kameraet som printet ut bildene direkte. Nå ble det etterhvert mulig å lagre bildene direkte i kameraet, slette de man ikke vil ha og se på resultatene på en LCD-skjerm. Polaroid merket det digitale presset i stor grad, og bestemte seg for å legge ned produksjonen av den klassiske fargefilmen. Den gjenoppsto imidlertid i 2011, etter massivt press fra ivrige tilhengere.

Etter dette har selskapet prøvd seg på mer eller mindre lignende modeller, med et mer moderne design. Nå har imidlertid produsenten laget en modell som frir til entusiastene som foretrekker det gamle designet. Det nye kameraet med navnet Polaroid Z340 ligner de gamle modellene i design, og spytter ut det ferdige resulatet gjennom en luke i fronten, akkurat som i gamle dager. En av utfordringene ved analog teknologi er at man bare får en sjanse per bilde, men Z340 er heldigvis digitalt, slik at man har muligheten til å se bildene før man velger å printe de ut. Dette gjøres på en 6,8 cm (2,7 tommer) stor LCD-skjerm, som sitter på toppen av kameraet.

Z430 er utstyrt med en 14.1 megapiklser bildebrikke, og man har mulighet til å beskjære bildene før de printes. Man kan også legge på digitale effekter som vintage, sepia, sort/hvitt, samt andre effekter om man ønsker det før bildene printes. I tillegg kan man velge om bildene skal printes helt ut i kanten, eller om man skal ha med den klassiske hvite kanten rundt bildene.

Les også:Fargefilm for Polaroid er tilbake

I tilegg til det nye kameraet kan man nå få kjøpt en Polaroid-printer, som lar brukeren printe ut Polaroidbilder uavhengig av hva slags kamera som brukes. Man kan koble til og printe direkte fra kamera, eller via bluetooth fra de fleste mobiler. Har man en Android-mobil kan man laste ned Polaroids egen app, og printe via denne. Det går også å koble printeren til datamaskinen, slik at man kan printe bilder direkte fra denne, om man heller foretrekker det.

Les også:Polaroid One 600 gjenoppstår

Kameraet og printeren kan kjøpes via nettsiden coolstuff.no, og koster henholdvis 2195 norske kroner, og 1095 norske kroner for printeren.

Kilde: www.mynewsdesk.no

Les også
Dette kameraet skriver ut bildene med en gang
Les også
Snart kan du kjøpe kamera på IKEA
Les også
Ta sirkulære bilder med ny fisheye
Les også
Disse bildene må du bare se
Les også
Dette kameraet stopper kula
Les også
Se brukernes beste februarbilder
Les også
Brukte ti år på å lage ti meter høyt kamera
Les også
Dette er vårens kameranyheter
Les også
Nokia lanserte kameramobil med 41 megapiksler
Les også
Kodak slutter med kameraproduksjon
Les også
Dette kameraet er en skikkelig kasteball
annonse