Nyhet

Heftige hodetelefoner fra Sennheiser

Tyske lydguruer lanserer to nye modeller til ulikt bruk.

Tyske Sennheiser lanserer et par nye hodetelefoner, hvorav den ene er rettet mot high-end-brukere og den andre retter seg mot DJ-er.

High-end-hodetelefonene heter HD 700 og har en slank og futuristisk design. Det første man kanskje vil legge merke til er øreklokkene som har en form utenom det vanlige – som er designet for at lydbølgene blir rettet mot ørene fra en vinkel som skal gjøre lytteropplevelsen "mer naturlig".

Krystallklar high-end

Sennheiser HD 700

HD 700 har Duofol-transdusere på 40 mm og et kraftig neodymbasert magnetsystem som reproduserer lyder med et frekvensområde mellom 10 til 42 000 Hz.

Videre har hodetelefonene et spesialformet gassbind som bidrar til å redusere luft under membranen, slik at det blir gitt større kontroll over bevegelser på membranen og mindre harmonisk forvrenging. Diskant og bass skal med andre ord være krystallklar.

DJ-ing og vanlig bruk

Sennheiser Amperior

DJ-hodetelefonene har fått det majestetiske navnet Amperior, og er etterfølgerne til de populære HD 25 DJ-hodetelefonene fra Sennheiser. Utseendet er mer klassisk enn HD 700, og passer godt for de som bare vil dekke til ett øre under miksing og triksing live.

Hodetelefonene kan også bli benyttet til mer vanlig bruk, og kan lett bli koblet til vanlige MP3-spillere eller smarttelefoner. I tillegg kommer Amperior utstyrt med en mikrofon og en fjernkontroll, slik at man kan justere volumet på spilleren, foreta telefonsamtaler og aktivere stemmekontroller.

Amperior er designet for å tåle ekstreme nivåer av lydtrykk, noe som innebærer at man skal kunne høre hva man spiller av i en støyende nattklubb. Neodymmagneter reproduserer lyden med et frekvensområde på 16 til 22 000 Hz.

Pris og tilgjengelighet

Hodetelefonene skal bli tilgjengelig internasjonalt fra og med mars. Prisen på Amperior er fremdeles ukjent, mens HD 700 kommer til å koste fra 1000 dollar, eller over 6000 kroner.

(Kilder: Sennheiser, Übergizmo)

Les også
Supertooth Melody: Trådløst for musikk og tale
Les også
Vil du ha 45 000 kroner på hodet?
Les også
Her er hodesettene du skal ønske deg
Les også
Du skal høre mye før disse faller av
Les også
De 10 mest populære hodesettene
annonse