Tek.no

Nyhet

SkyDrive blir oppgradert

Microsoft lanserer flere nye godsaker til sin nettskytjeneste.

21 Feb 2012 10:31

Microsoft oppgraderer sin tjeneste SkyDrive, og blant nyhetene finner vi bredere formatstøtte, støtte for større individuelle filer og nye apper for Windows og Mac OS.

SkyDrive er en gratis lagringstjeneste som lar brukere laste opp og dele filer via nettskyen. Tjenesten tilbyr en lagringskapasitet på 25 GB og er basert på HTML5.

Kontroll av BitLocker-nøkler

De nye funksjonene skal være en del av den kommende utgivelsesversjonen SkyDrive Wave 5 M3 (versjon 16.3), og en av disse egenskapene er muligheten til å kontrollere BitLocker-nøkler som er lagret på SkyDrive.

På Windows 7 kan du lagre BitLocker-nøkler på uttakbare media eller harddisker som ikke er kryptert, i tilfelle du glemmer passordet ditt. Det ser derimot ut til at Windows 8 støtter lagring av BitLocker-nøkler direkte hos SkyDrive.

For å hente BitLocker-nøklene dine på SkyDrive, må du enten bruke en klarert datamaskin eller bekrefte deg selv ved hjelp av et nummer via e-post eller SMS.

OpenDocument-støtte

Per nåværende tidspunkt støtter SkyDrive kun nettapplikasjoner av Microsoft Office Open XML-formatene .docx, .xlsx, .pptx og så videre. Med oppgraderingen vil SkyDrive også støtte OpenDocument-formater som .odt, .odp og .ods.

Microsoft slipper i tillegg en SkyDrive-app for Windows og Mac OS. Appen lar deg utforske filer og mapper på SkyDrive fra de to operativsystemene, men gir deg også muligheten til å navigere gjennom lokale filer og mapper på din datamaskin via SkyDrives nettbrukergrensesnitt.

Forkorter lenkene

Mange brukere har klaget over at direktelenker til filer og mapper lagret på SkyDrive er for lange, og derfor gjør Microsoft det mulig å forkorte URL-ene via http://sdrv.ms-domenet. Du klikker enkelt og greit på "Forkortelse"-knappen når du deler en lenke.

En annen funksjon er direkte deling av filer og mapper til Twitter, kinesiske Weibo og andre tjenester. Dette føyer seg inn i rekken av andre tjenester som allerede er inkludert – deriblant Facebook, MySpace og LinkedIn.

Større filer

En av de viktigste oppgraderingene er kanskje den økte størrelsen for individuelle filer. SkyDrive har støttet filstørrelser på opptil 100 MB, men øker nå til 300 MB. Dette blekner sammenliknet med konkurrenter som Dropbox – hvor det er ubegrenset filstørrelse fra skrivebordet og 300 MB via nettsiden.

Det er uvisst om begrensningen på filstørrelser fremdeles vil være inkludert i kjøpsutgavene av nettskytjenesten.

Alle disse tiltakene kan bety at Microsoft for alvor begynner å ruste opp i kampen mot rivalene Dropbox, SugarSync og den kommende Google Drive, men selskapet har fremdeles et stykke å gå.

(Kilde: LiveSide.net)

Les også
Bing Maps har blitt 165 terabyte fetere
Les også
Microsoft forbedrer SkyDrive
Les også
Enklere og raskere nettlagring
Les også
Få oversikt over din nettlagring
Les også
Skydrive blir mer fleksibelt
annonse