Nå får du Skype til Windows Phone

Gratis videosamtaler på Windows-mobiler.

Den populære Skype-tjenesten er nå tilgjengelig i versjon 1.0 for Windows Phone. Appen gir mulighet for gratis eller billige samtaler, videosamtaler og chat via WiFi eller 3G.

I mai 2010 uttalte en representant for Skype at appen ikke ville bli utviklet for Windows Phone. Men da Microsoft kjøpte opp Skype i 2011, ble det plutselig fart i planene om å lage en Windows Phone-versjon likevel. En betaversjon var klar i februar i år.

Den nye Windows Phone-appen støtter videosamtaler når du holder telefonen i portrettmodus, i tillegg til at du kan chatte og delta i konferansesamtaler (lyd).

Men ettersom de fleste Windows-mobiler ikke har frontkamera, fungerer ikke videosamtaler spesielt elegant på disse. Vi prøvde appen på en Nokia Lumia 710 uten frontkamera, og da må du velge om du vil se den du snakker med, eller om den du snakker med skal se deg. Holder du kameraet mot deg, ser du jo ikke skjermen. Den eneste av Nokias Windows-telefoner med frontkamera, er Lumia 900, som lanseres snart. Lumia 800 har ikke dette. HTC Titan har også frontkamera.

Støtter ikke de billigste Windows-mobilene

Skype vil ikke støtte billige Windows-telefoner med 256 MB minne. Det skriver The Verge. De fleste av dagens Windows-mobiler kommer med 512 MB RAM, mens telefoner som benytter den kommende Tango-versjonen av Windows Phone vil kunne leveres med 256 MB.

Mangelen på støtte for mobiltelefoner med mindre enn 512 MB RAM beskrives av den offisielle Skype-bloggen som "et kjent problem", dermed er det mye som tyder på at det kan bli fikset i en senere versjon.

Skype finnes nå for både Android, iOS, Windows Phone og Symbian, i tillegg til Mac OS og Windows. Du laster ned Windows-versjonen av Skype her.

Teleoperatørene er imidlertid ikke spesielt glad for at stadig flere velger å bruke VoIP-løsninger som Skype og Viber, og varsler at de vil ta betalt fra kunder som bruker IP-telefoni over mobilnettet.

Les også: Norsk app hevder å være bedre enn Skype

Her ser du Skypes egen video av hvordan den nye Windows Phone-versjonen fungerer:

(Kilde: Skypes blogg og The Verge)

annonse