Nyhet

Bli kvitt dobbelt­oppføringer i kontaktregisteret

Denne smarte funksjonen lar deg slå sammen kontakter på Android-mobilen.

Slik ser Foren kontakter-funksjonen ut på en Android 4-mobil. Funksjonen finnes også i tidligere Android-mobiler, selv om skjermbildet ser litt annerledes ut.

De fleste som har mange kontakter i kontaktregisteret på mobilen har opplevd dobbeltoppføringer. Det er fort gjort å legge til ny kontaktinformasjon som en ny kontakt, i stedet for å legge til informasjonen under en allerede eksisterende kontakt i registeret.

Android har en smart, men litt bortgjemt, funksjon for å slå sammen kontakter. Slik gjør du det:

  • Åpne opp kontaktregisteret på telefonen.
  • Trykk på kontaktpersonen du vil legge til kontaktinformasjon for. Dette er den oppføringen du vil se etter at du har slått sammen de to aktuelle kontaktkortene.
  • Trykk Meny-tasten på telefonen og velg Rediger.
  • Trykk Meny-tasten en gang til, og velg Foren (eventuelt "Join" hvis du har engelsk språk på mobilen din).
  • Du får nå opp en liste over kontaktene dine, med de mest sannsynlige valgene øverst. Trykk den kontakten du ønsker å slå sammen med den første kontakten.

Informasjon fra begge kontaktkortene vil nå bli slått sammen, så du får kun ett kontaktkort.

Har du mange dobbeltoppføringer i kontaktregisteret, og benytter Googles kontaktregister, kan du raskt fjerne dobbeltoppføringer ved å gå til Google Contacts og velge Mer -> Finn og slå sammen doble oppføringer. Endringene blir automatisk synkronisert over til mobiltelefonen din.

Flere smarte triks:

annonse