Til hovedinnhold

Nå kommer batterikongen

Razr Maxx har dobbelt så stort batteri som konkurrentene, og varer i dagevis.

Etter å ha sluppet den vanntette mobilen Defy på det nordiske markedet gjorde Motorola endelig et skikkelig comeback med toppmodellen Razr på tampen av fjoråret. Nå kommer en oppdatert utgave av Razr med kjempelang batteritid.

Les testen av Motorola XT910 Razr

Modellen det dreier seg om heter Razr Maxx, og den ble først lansert i januar. Telefonen som ble lansert i januar var imidlertid en LTE-telefon for det amerikanske markedet, og ikke før nylig ble det avgjort at en versjon kommer til Norge.

Les også: Kanskje kommer batterikongen

Digert batteri – tynn telefon

Til tross for stadige nyheter om ny batteriteknologi, er Motorolas oppskrift for Razr Maxx ganske enkel – sett inn et kjempestort batteri. Razr Maxx har nemlig et tradisjonelt batteri på 3300 mAh. De fleste andre av dagens telefoner har batterier på mellom 1400 og 1750 mAh, og Razr Maxx har altså det dobbelte å rutte med.

Man skulle kanskje tro at dette ville gjøre telefonen langt tykkere. I realiteten har Motorola måttet ofre knappe to millimeter i tykkelse. Razr Maxx er altså fortsatt en tynn telefon med sine 9 millimeters tykkelse.

XT910 Razr over den amerikanske utgaven av Razr Maxx. Tappen øverst på telefonen stikker ikke like merkbart ut på Maxx, men ellers er det fortsatt en tynn telefon.
Baksiden av Razr Maxx er dekket av kevlar, akkurat som på dagens Razr.
Da vi slo av en prat med Motorolas Europa-sjef Ralph Gerbershagen antydet han ganske sterkt at en europeisk Razr Maxx var på vei.

Nærmere én måned hviletid

Ved siden av et større batteri har Motorola også lagt inn noe de kaller Smart Actions. Ved siden av å automatisere flere deler av telefonens menysystem utgjør Smart Actions også en stor del av modellens strømstyring. Motorola hevder at riktig bruk av Smart Actions skal kunne gi opp mot 30 prosent mer brukstid ut av samme batteri.

Det enorme batteriet skal visstnok holde til hele 607 timers hviletid, eller omtrent 25 døgn. I tillegg er nettet fullt av testrapporter etter at Razr Maxx har blitt satt på prøve. De fleste konkluderer med at telefonen har mellom to og tre dagers hviletid ved tung bruk.

Tåler fukt

Batteritiden er ikke det eneste som skiller Razr Maxx ut fra mengden. Akkurat som den opprinnelige Razr-modellen er Razr Maxx satt inn med et belegg som gjør at den skal tåle fukt. Telefonen er ikke vanntett, men belegget den er satt inn med er "hydrofobisk". Både innsiden og utsiden av telefonen er behandlet, og dermed skal ikke vanndråpene få hvile enten de treffer utsiden eller den sårbare elektronikken under dekselet.

Maskinvaren i Razr Maxx er ellers lik den som finnes i den originale Razr-modellen. Det betyr at den kjører en litt eldre tokjernet prosessor enn flere av mobilene som er rett rundt hjørnet.

Fortsatt innmat som holder

Telefonen er likevel ingen sinke. De to prosessorkjernene kjører på 1,2 GHz, og Razr har 1 GB hurtigminne til rådighet. Foreløpig er det Androdi 2.3.5 som drives av disse kreftene, men både fjorårs-Razr-en og Razr Maxx vil bli oppgradert til Android 4.0.

Også skjermen i Razr Maxx er uendret. Her dreier det seg om en 4,3 tommer stor Super-AMOLED-skjerm med oppløsning på 540 x 960 piksler.

Ifølge Motorolas pressemelding kommer telefonen i løpet av mai måned. Pris er foreløpig ikke klar for den nye telefonen, men med svært kort tid til salgsstart bør den være rett om hjørnet. Dagens Motorola Razr kan kjøpes for omtrent 3200 kroner.

Mer om
annonse