Streaming blir stuerent

I forbindelse med alle nye produkter som har kommet, og ikke minst de som kommer, trommet Hi-Fi klubben sammen et knippe pressefolk og representanter fra forskjellige produsenter, der vi fikk se og røre en rekke produkter.

Mye av produktene som ble vist frem faller noe utenfor det vi skriver om her, men likevel var det påfallende mange av produktene som ble presenter utstyrt med både USB-inngang og nettverkstilkobling. Høydepunktet rent lydmessig var nok de nye Classé-forsterkerne, representert ved monoblokkene CA-M600 og SSP-800. Forforsterkeren var koblet med USB rett i en bærbar datamaskin, mens lyden endte i B&Ws 800 Diamond. Herligheten ligger på over en halv million kroner.

Over til mer folkelige produkter, dog med audiofilt preg. USB-baserte DAC-er er noe som det kommer mer og mer av. Arcam RDAC byr på inngang for USB, optisk og coax. Internt finner vi blant annet Wolfson WM8741 DAC. Prisen er på rett under 3000 kroner.

Rcube er en annen nyhet fra Arcam. Den låter ganske så godt, oppløst og fin, samtidig som den har en liten snert. Videre har Rcube innebygget batteri, slik at man kan ta den med seg på veien. I den forbindelse er det greit at det faktisk er bygget inn bærehåndtak. Batterilevetiden ble oppgitt til rundt 4 timer, om man ikke presser lyden for høyt. Skrur man helt opp snakker vi om rundt 2 timer.

En annen festlighet fra Arcam er en liten sender som man kobler på under en Iphone eller Ipod, hvilket gjør at man kan bruke telefonen til andre ting mens musikken streames rett til Rcube. En Rcube kan også streame musikken til andre enheter som står rundt, om man tilfeldigvis vil eller har flere Rcube-enheter. Prisen skal være rundt 5500 kroner og den kommer i november.

Minx er et kommende konsept fra Cambridge, med Bose som en viktig inspirasjonskilde ifølge Adam Shaw-Cotterill. Her snakker vi svært kompakte enheter som låter ganske fint i all den tid man ikke kjører dem for hardt. To forskjellige satellitthøyttalere kommer, Min 10 med et fulltoneelement og Min 20 med to. Cambridge har tatt i bruk sin BMR-teknologi i Minx, dette betyr mindre enheter enn tradisjonelt, samtidig som lydnivået ikke synker like mye på avstand, noe som igjen stiller mindre krav til optimal plassering.

Tre Minx-subwoofere kommer også, disse spenner fra 200 watt og opp til 500 watt. Prisen for 2.1-settet med det minste av alt vil være omtrent 4500 kroner.

Cambridge kunne videre friste nettverksspilleren NP30. Denne streamer musikk over nettet, fra en UPnP-enhet. NP30 byr på 24-bit / 96 kHz og støtte for WAV og Flac. Internettradio er på plass, og i samme anledning kommer Cambridge med plattformen Uuvol. Uuvol er en nettbasert løsning der man sette hvilke streamingkilder man vil ha, slik at man slipper bla seg gjennom tusenvis av radiokanaler på selve enheten.

Les også
Streaming overgår fysiske plater for første gang
Les også
Tilbyr trådløs streaming for iPod
Les også
Spotify nå tilgjengelig over Sonos
Les også
Snertent fra Sonos
Les også
Populær DAC fra Cambridge
Les også
Cambridge lanserer minianlegg
annonse