Til hovedinnhold

90 prosent får 100 Mbit/s

Sveriges bredbåndsplan forventer at nesten hele befolkningen får superbredbånd.

I ly av den mye omtalte saken om Norsk Telecom og superbredbånd kommer en meget relevant rapport fra Sverige. I dag ble PTS (Post- och telestyrelsen) sin bredbåndsrapport for 2011 publisert. Rapporten inneholder fakta om dagens bredbåndssituasjon i Sverige, samt spådommer om fremtiden. Et av punktene som er mest omtalt er at staten forutser at 90 % av alle husholdninger vil ha teoretisk tilgang til 100 Mbit/s i 2020. Det er på bakgrunn av at hele 49 % av alle husholdninger har samme teoretiske tilgang til superbredbåndet i dag.

0,01% fraværende

Videre kommer det frem at det er kun 800 husholdninger – eller 0,01 – i hele Sverige som ikke har tilgang til 10 Mbit/s i dag. Basert på tidligere år, synker dette tallet også hurtig i nabolandet, og innen neste år vil alle ha denne tilgangen.

I Norge ligger gjennomsnittlig båndbredde for private bredbånd på 10,7 Mbit/s men det er kun 1 783 000 med fast bredbåndsabonnement. Det er også kun 74 % av den norske befolkningen som har privat bredbåndsabonnement. Av disse er det i tilegg under 10 % som har anskaffet 100 Mbit/s i Norge.

(Kilde: PTS.se)

annonse