Tek.no

Nyhet

Oculus Rift + Berg-og-dal-bane = sant

Se hvordan turen blir forvandlet til et sinnsykt skytespill.

30 Aug 2014 07:00

Hvis du ikke synes berg-og-dal-baner er spennende nok, har professoren Thomas Wagner og studentene hans ved Kaiserslautern-universitet i Tyskland skapt noe du vil elske.

Ved å kombinere VR-brillene Oculus Rift og en ekte berg-og-dal-bane har de laget det som kan bli fornøyelsesparkenes neste store hit.

Velg hvordan turen skal se ut

VR-brillene kan bytte ut de vanlige togskinnene med alt du kan forestille seg. I demoene Wagner og studentene testet ut kunne de velge mellom tre scenarioer:

  • Å bli dratt igjennom luften av en flyvende hest
  • Dykke under vann i en ubåt
  • Suse rundt i verdensrommet mens de skjøt ned asteroider
Med Oculus Rift-brillene på, kan man velge nøyaktig hvordan turen skal se ut.

Matcher den virkelige banen

Ettersom mange allerede har sagt at virtuell virkelighet med Oculus Rift-hodesettet kan gjøre deg kvalm, var det viktig å synkronisere den dataskapte berg-og-dal-banen med den ekte. Tok berg-og-dal-banen en loop i virkeligheten, skjedde det samme i spillet, slik at den fysiske følelsen skulle stemme overens med det man så på innsiden av VR-brillene.

Vi har sett noe lignende tidligere, da to studenter tok med seg et par Oculus Rift-briller opp i en berg-og-dal-bane, og kjørte rundt i banen. Versjonen til Wagner og teamet hans ser imidlertid ut til å være langt mer forseggjort, og de skal ha testet systemet flere hundre ganger for å få hver eneste bevegelse og akselerasjon i spillet til å stemme overens med opplevelsen i det virkelige liv.

Se det herlige eksperimentet her:

Spillutvikler tror VR-briller kan være livsfarlig:
— Noen vil snart dø av å spille med Oculus Rift, tro meg!

(Kilde: VR-Coaster via Engadget)

annonse

Les også