Disse dokumentarene bør du få med deg

Hos NRK kan du i en begrenset periode få med deg et par spennende filmer.

Når du skal ta i bruk en ny tjeneste, eller kjøpe en vare, blir du ofte presentert for en serie med standardvilkår. De aller færreste tar seg bryet med å lese alt det som står med liten skrift, men likevel finnes det nok av eksempler på at man kanskje burde lest litt nøyere.

Spillbutikken Gamestation.co.uk gjorde et lite stunt for en tid tilbake, der de lurte inn følgende klausul i standardvilkårene sine:

«Bestiller du noe hos oss, gir du oss evig rett til å legge beslag på sjelen din».

Klausulen var bare en del av vilkårene i én dag, men det var likevel nok til at Gamestation stakk av med over 7000 sjeler. Hele greia var selvfølgelig et stunt, og meningen var å sette lys på hva folk trykker ja på uten å lese hva slags vilkår man da godtar.

Dette er et mer humoristisk innslag, men det er mange tjenester som har helt drøye vilkår og tydeligvis mener det seriøst. Dokumentaren hos NRK tar for seg hele spekteret, og er absolutt noe å få med seg. Den er tilgjengelig på nett frem til fredag 29. august.

Få med deg denne også

Med det samme du er innom NRK kan det lønne seg å få med deg dokumentaren om gjengen som skapte Silicon Valley. Dette er historien om William Shockley og Robert Noyce, og om hvordan de gikk frem for å starte den amerikanske drømmen på nytt.

Dette er også gjengen bak utviklingen av transistoren (Ekstra), og selv om den først var ment brukt innen telefonindustrien fikk den raskt andre bruksområder.

På veien se og høre mye om spennende teknologi, og selveste Gordon Moore – medgrunnlegger av Intel – er også med i dokumentaren.

Utviklingen går heldigvis videre: Har laget ekstra rask brikke av «vidunderstoffet» grafén »

Les også
Til venstre: TV-en din i dag. Til høyre: TV-en din i morgen.
Les også
For 30 år siden hadde ingen i Norge parabol
Les også
Slik skal Altibox bygge Norges nye supernett
annonse