Til hovedinnhold

Android-hull åpner for Bitcoin-tyveri

Store beløp kan allerede være på avveie.

iStock 17489991

En svakhet i det mobile operativsystemet Android gjør Bitcoin-eiere sårbare for tyveri.

Sårbarheten rammer enkelte Android-applikasjoner, som Bitcoin Wallet og Bitcoin Spinner. Årsaken skal være problemer med algoritmen Android bruker for å generere tilfeldige numre som skal holde kontoene trygge.

Ifølge Analytikere har Androids Secure Random Java-program gitt enkelte av de digitale lommebøkene like serienumre. Disse numrene må være unike for hver lommebok for at pengene oppbevart der skal være trygge.

Utviklerne bak appene anbefaler brukerne å oppdatere til nyeste versjon av applikasjonen så snart disse er tilgjengelige.

Vil du vite mer om Bitcoin? Les Hardware.nos store guide her >>

Store beløp kan være stjålet

Ifølge brukerne på et amerikansk Bitcoin-forum kan Bitcoins tilsvarende tusenvis av dollar allerede være stjålet.

Dette skjer samtidig med at amerikanske finansmyndigheter har gitt ordre til en rekke selskaper om å samarbeide med en granskning av Bitcoin og bruken av disse. Særlig vil New York Department of Financial Services ha informasjon om rutiner i forbindelse med hvitvasking, forbrukerbeskyttelse og investeringsstrategi.

Sikkerhetseksperter mener det ikke er siste gang virtuelle valutaer støter på tilsvarende problemer:

– Folk stoler for blindt på en datamaskins evne til å generere tilfeldige numre. Maskinene er dessverre ikke alltid til å stole på, sier Dr Joss Wright, forsker ved Oxford internet Institute til BBC.

Bitcoin-eiere med en av de korrumperte appene vil måtte sende pengene til seg selv på nytt for å få generert et nytt nummer når applikasjonen er oppdatert.

Les mer: – Android-angrep er millionindustri >>

(Kilde: BBC)

annonse