Til hovedinnhold

Dette er den nye Chromecast-utfordreren

«Qplay» tar opp konkurransen med Google.

Qplay / Vasya Kobelev, Shutterstock

Strømming av innhold fra Internett blir stadig mer populært, for eksempel i form av tjenester som Netflix og YouTube, og dette har gitt opphav til dingser som skal gjøre slik strømming til TV-en enklere og mer tilgjengelig.

Google har allerede posisjonert seg godt i dette markedet med sin Google Chromecast, som vi absolutt hadde sansen for i vår test, men det har også begynt å dukke opp konkurrenter. Ett eksempel er Sonys Bravia Smart Stick.

Qplay entrer scenen

Nå kan nettstedet Cnet melde om et nytt produkt kalt «Qplay», som skal ta opp kampen med Google og Sony. Qplay er utviklet av de to amerikanerne Michael Ramsay og Jim Barton, som tidligere var blant grunnleggerne av det digitale opptakssystemet TiVo.

Foto: Qplay

Produktet består av en adapter som plugges inn i en ledig HDMI-inngang på TV-en, og en iPad-applikasjon som brukes til å finne og spille av innholdet. Adapteren skal være på størrelse med en kortstokk, altså noe større enn Chromecast.

En av måtene Qplay skiller seg fra for eksempel Googles produkt på er at systemet legger større vekt på individuelt tilpasset innhold, som leveres til brukeren i form av uavbrutte «strømmer» kalt «Q-er».

Bruker skytjeneste

Disse strømmene organiseres og leveres via en egen nettskytjeneste, hvor brukeren selv kan sette sammen strømmene av videoer fra rundt omkring på Internett. Det skal også være mulig å velge automatisk genererte strømmer, blant annet basert på interesser og kanaler man abonnerer på via YouTube.

I tillegg til YouTube skal Qplay også støtte innhold fra tjenester som Vimeo, Facebook, Twitter, Vine og Instagram, men nye tjenester legges visstnok til hele tiden. Via sosiale medier skal brukerne også enkelt kunne dele strømmer med andre.

Qplay er lagt ut med en tilbudspris på 49 dollar i USA, og både adapteren, skytjenesten og applikasjonen skal være inkludert. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. For mer informasjon kan du gå til produktsiden, og sjekk også ut videoen under.

I mellomtiden blir Chromecast stadig bedre: Nå har den endelig fått flere programmer »

(Kilde: Cnet)

annonse