Til hovedinnhold

Endelig forsvinner «nyhetene» fra Facebook

Falske artikler og lenker skal fjernes.

Facebook

Folk som sprer det som ikke kan anses som noe annet enn rent pisspreik på Facebook er ganske vanlig. Du kjenner de vanlige, de at du må skrive et-eller-annet i en statusoppdatering for å overstyre Facebooks retningslinjer, 1000 iPads gis bort til de som føler et-eller-anett eller annen gammel falsk nyhet eller lignende.

«Alle» går på det - og angrer

Alle vet det er tull, men før 14 personer får påpekt at noe er falsk, er det en ny person som går på limpinnen og deler innholdet.

Ja, du vet, bilder av sjiraffer er egentlig virus.

Er innholdet bare tull, så vil Facebook advare deg. (Noen ganger er det litt vanskeligere å avsløre enn denne...).

Dette er så vanlig, og noen ganger vanskelig å avsløre, så det var med en viss selvtilfredshet at jeg oppdaget en kjent person (som vi ikke skal nevne navn på) som har gjort det til sitt livsverk å angripe folk som gjør dumme ting, nettopp delte noe i denne gata.

Vil advare mot tull...

Nå har Facebook sett seg lei på dette, og innfører et nytt system som har som mål å rydde opp i lureriet på nyhetsstrømmen.

Facebook skal ikke ha egne folk som definerer hva som er falsk informasjon eller ikke, men de har funnet ut at det er ganske enkelt for dem å identifisere denne typen innhold. De har blant annet lagt merke til at denne typen poster har en tendens til å få mange kommentarer, før de blir slettet.

En ny rapporteringsfunksjon rulles ut i disse dager som gjør at du kan flagge noe som falsk.

Denne typen kunnskap, sammen med blant annet store mengder flagginger og folk som skjuler innhold fra tidslinjen, vil gjøre at en alarm går hos Facebook.

Meldinger som havner i denne kategorien vil få en egen advarsel om at informasjonen av mange anses som falsk.

... Og fjerne det fra feeden

En av utfordringene med Facebook er at folk liker å påpeke at tulleinnhold faktisk er tull. Dette skulle en tro var bra, men Facebooks algoritmer fungerer slik at de viser innhold som engasjerer til flere enn innhold som ikke engasjerer. Mange kommentarer anser Facebook som engasjement, og dermed er uheldig nok din kommentar om at noe er falsk, med på å sørge for at flere får se nettopp det falske innholdet.

For å motarbeide dette, vil Facebook ikke slette - men aktivt nedprioritere innhold som anses som falsk.

Selskapet hevder dypt og hellig at de ikke vil luke ut satirisk innhold, av typen The Onion.

Les flere saker på Side3.no:

annonse