Tek.no

Nyhet

Mann i kokainrus bølleringte til statsminister Cameron

Utga seg for å være den britiske etterretningsjefen.

Flickr
26 Jan 2015 13:37

Britiske myndigheter ble utsatt for et slags «telefonterrorangrep» på søndag, da en ukjent mann klarte å nå helt frem til statsminister David Cameron på telefon. Spøkefuglen hadde først klart å lure til seg nummeret til Robert Hannigan, som er sjef for Government Communications Headquarters (GCHQ), skriver Sky.com.

Tabloidavisen The Sun meldte samtidig at en mann i 20-årene hadde ringt redaksjonen deres og påtatt seg ansvaret for bølleringingene.

– Jeg har nettopp lurt GCHQ trill rundt. Jeg fikk mobilnummeret til sikkerhetssjefen! Ikke nok med det, jeg er drita og har tatt kokain, fortalte mannen.

Hvorvidt det faktisk er denne innringeren som står bak tulleringingene, er derimot ikke bekreftet.

Fikk snakke med Cameron

Mannen skal angivelig ha ringt først til etterretningsorganisasjonen GCHQ, hvor han utga seg for å være en ansatt i 10. Downing Street. Personen han snakket med skal deretter ha gitt ham nummeret til Hannigan. Dette var visst et nummer som ikke ble brukt til hemmelig kommunikasjon. Etterretningssjefen skal uansett ha fattet mistanke raskt, og avsluttet samtalen.

Dernest ringte mannen til statsministerens kontor, og utga seg for å være Hannigan. Han ble satt videre til Cameron, men statsministeren skjønte raskt at det ikke var etterretningssjefen han snakket med, og la på. Likevel blir det ansett som en sikkerhetsbrist at en hvemsomhelst klarte å nå frem til Camerons mobiltelefon.

Statsministerens kontor sier at de nå vil gjennomgå sine rutiner for å unngå at noe slikt skjer igjen.

Brukte han McAfee-metoden?

Ingen av de engelske mediene spekulerer i om innringeren har brukt noen teknologiske hjelpemidler, eller om han kun har sagt de riktige tingene for å lokke frem telefonnumrene.

Derimot viste den beryktede John McAfee nylig at det er en smal sak å kamuflere nummeret og få det til å virke som det er noen du kjenner som ringer deg. Han hevder at det var slik Sony-hackerne klarte å lure til seg passordene til de ansatte også.

Se John McAfee hacke en mobil direkte på TV »

(Kilder: Sky.com, The Sun via Mirror)

annonse

Les også