Til hovedinnhold

– iOS-apper krasjer oftere enn Android-apper

Ny undersøkelse viser hvilke iOS- og Android-versjoner som er mest stabile.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Kjører du gamle versjoner av iOS eller Android, er det større sjanser for at appene dine krasjer. Det viser en ny undersøkelse fra Crittercism.

Ifølge undersøkelsen krasjer 47 prosent av alle apper mer enn 1 prosent av gangene du kjører dem. 32 prosent av appene krasjer 2 prosent av gangene.

Apper er mer stabile på Samsung Galaxy S4 enn på HTC One.Foto: Crittercism.

Store forskjeller mellom ulike versjoner

Undersøkelsen viser at det er store forskjeller mellom ulike versjoner av operativsystemene. Og generelt er nye versjoner av operativsystemene mer stabile enn gamle.

På telefoner med den gamle Gingerbread-versjonen av Android krasjer for eksempel apper 1,7 prosent av gangene, mens telefoner med de nyere KitKat, Jelly Bean eller Ice Cream Sandwich-versjonene krasjer bare 0,7 prosent av gangene.

iPhone 5 krasjer mindre enn 5S.Foto: Crittercism.

iOS-apper mer ustabile

Mange vil nok bli overrasket over å høre at mobiltelefoner og nettbrett med iOS krasjer oftere enn de som bruker Android. Verstingen er iPad 2 hvor apper krasjer 2,6 prosent av gangene, mot 1,7 prosent krasj på Nexus 7 – verstingen blant de Android-nettbrettene Crittercism har undersøkt.

Det iOS-produktet som krasjer sjeldnest er iPhone 5, med 1,7 prosent, etterfulgt av iPhone 5S med 2 prosent.

Apper oppfører seg generelt mer stabilt på iPhone enn på iPad, viser undersøkelsen. iOS 7.1 er den versjonen som krasjer minst, og mye mindre enn iOS 6.

Crittercism lager verktøy for å analysere og overvåke hvordan apper oppfører seg. Ifølge selskapet bør en app ha en «crash-rate» på under 1 prosent – altså en oppetid på 99 prosent – for å være konkurransedyktig.

Sikkherhetsguru tror ingenting kan stoppe Android:
– Android er som Windows XP

(Kilde: Crittercism)

annonse