Til hovedinnhold

Asus har røpet lanseringsdato for sin lynraske spillskjerm

Den etterlengtede 27-tommeren ROG Swift PG278Q er rett rundt hjørnet.

Hardware.no/Taipei: Etter at vi første gang hørte snakk om den har mange begynt å glede seg til Asus ROG Swift PG278Q, og denne lynraske spillskjermen har siden avdukingen rukket å bli det aller mest etterlengtede produktet blant våre lesere.

Vi har lenge ant at den ville komme på markedet andre kvartal i år, men på Computex-messen i Taiwan har vi nå fått en mer definitiv dato: I juli skal nemlig skjermen ha kommet ut i butikker i hele verden.

Knallgode spesifikasjoner

Asus ROG Swift PG278Q tiltrakk seg mye oppmerksomhet på scenen etter at showet var over.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Det er mange grunner til at Asus' råtass-skjerm har fått mye oppmerksomhet. Kombinasjonen av en oppdateringsfrekvens som med et tastetrykk på siden av skjermen kan stilles opp fra 60 Hz til 120 Hz, og videre opp til 144 Hz lokker nok mange; og responstiden er på bare ett millisekund.

Skjermen har også støtte for Nvidias G-Sync-teknologi. På toppen av alle disse trivelige spesifikasjonene kommer oppløsningen – Asus har nemlig begunstiget det 27 tommer store panelet med WQHD, altså 2560 x 1440 piksler.

Av tilkoblingsmuligheter er det kun DisplayPort som kan brukes for å få opp et bilde på skjermen, men et par USB 3.0-kontakter på undersiden lar deg enkelt koble til ting som kortlesere i nærheten av tastatur og mus.

Hvorvidt skjermen kommer med TN- eller IPS-panel er ikke skikkelig avklart ennå, men så langt tyder alt på at det er snakk om førstnevnte. Hvis du vil ha beskjed med det samme skjermen er ute i Norge kan du enkelt sette deg opp for prisvarsel for ROG Swift PG278Q – så sender vi deg en e-post når det skjer.

Les alle sakene fra Computex 2014 »

Flere bilder av Asus ROG Swift PG278Q:

annonse