Til hovedinnhold

Endelig kan du sende musikk med Google Cast

Helt siden Google lanserte sin strømmeløsning Chromecast har vi savnet én funksjon.

Google/YouTube

Da Google tok opp konkurransen mot Apple TV med strømmepinnen Chromecast i 2013 ble den raskt veldig populær. Mye takket være den lave prisen, og selv etter halvannet år på markedet koster den mindre enn halvparten av Apple TV. Vel og bra for oss som ikke har smart-TV, men som likevel vil strømme video fra sofaen.

Men særlig på ett punkt kom Chromcasten Apple til kort: Du kunne ikke koble den til stereoanlegget, så hvis du ville spille musikk via Google Cast måtte du nøye deg med TV-høyttalerne, eller koble stereoanlegget inn på TV-ens hodetelefonutgang. Dette skal Google nå få fikset når de i dag lanserer «Google Cast for audio» i anledning CES-messen i Las Vegas.

Les også: Chromcast imponerte oss mektig når den kom»

Wimp jobber med støtte

Det er den samme teknologien som ligger bak Chromecast som kommer i Google Cast for audio. Hvis programmet eller appen du bruker har støtte for Google Cast, trykker du bare på en knapp så sendes lyden til høyttaler eller mottaker med støtte for det.

Hvis du streamer musikk kommer enheten du «caster» til å ta over strømmen. Lyder går altså ikke via telefonen eller nettbrettet, men hvis du for eksempel caster til en høyttaler går lyden direkte dit fra nettskyen. Dette gjør blant annet at du kan snakke i telefonen eller spille Angry Birds, uten at resten av festen merker det.

Wimp jobber med støtte for Google Cast.Foto: Wimp

Hverken Spotify eller Wimp er så langt på listen over tjenester som støtter Google Cast, men PR- og kommunikasjonssjef i Wimp, Kristin Castillo Eldnes, bekreftet i dag ovenfor Tek.no at det kommer.

– Det jobber vi med, vi har et team på CES-messen i Las Vegas nå som møter samarbeidspartnere, sier Eldnes.

Google lover at det snart skal komme høyttalere med innebygd Google Cast-støtte fra Sony, LG og Denon. Siden Chromecast har vært en åpen løsning som hvem som helst har hatt anledning til å bygge inn i sine apper og programmer, gjetter vi at også Google Cast for audio kommer til å være såpass åpen at flere produsenter vil lansere støtte for det i sine høyttalere, og at det vil dukke opp mottakere du kan koble til høyttalerne du allerede har.

Chromecast har fått en ny og veldig praktisk funksjon:
Nå kan gjestene dine bruke Chromecasten uten å koble seg på nettverket ditt »

annonse