Nyhet

MegaUpload-grunnlegger starter politisk parti

The Internet Party vil gi folk kjappere Internett og digital valuta.

Kontroversielle Internett-aktører som har havnet i trøbbel med myndighetene har gjerne et og annet politisk på hjertet, slik som med WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange, som i fjor stiftet The WikiLeaks Party i Australia.

Nå melder BBC at den mye omtalte urokråken Kim Dotcom, grunnleggeren av fildelingsnettstedet MegaUpload, nå også vil entre den politiske arenaen.

Vil ha raskere Internett og mer innhold

Dotcom har nemlig etablert et nytt politisk parti i hjemlandet New Zealand, passende døpt The Internet Party. Partiet skal blant annet jobbe for politiske reformer innen åpenhet og frihet på Internett og sterkere personvern.

Det nyetablerte partiet har imidlertid flere ambisjoner enn dette, og kunngjør på hjemmesiden at raskere og billigere Internett og flere høyteknologiske arbeidsplasser også er satt på dagsorden.

Videre tar The Internet Party til orde for å kjempe mot masseovevåkning og å reformere lovgivningen rundt opphavsretten på en slik måte at innholdsleverandører stimuleres til å gjøre produktene sine globalt tilgjengelig uten store forsinkelser. Sistnevnte punkt er som kjent blant hovedårsakene til at folk tyr til piratvirksomhet.

Ønsker digital valuta

Partiet ønsker i tillegg at staten skal sponse innføringen av en digital, kryptert valuta som skal gjøre det mulig å foreta internasjonale transaksjoner på en både billig og trygg måte, altså tilsynelatende noe ala Bitcoin.

Valget i New Zealand avholdes i september, og da må partiet sikre 5 prosent av stemmene for å få plass i nasjonalforsamlingen, noe som kan bli vrient på såpass kort tid. En introduksjonsvideo til partiet med Kim Dotcom selv kan du se under, og mer informasjon finner du på partiets hjemmeside.

Kim Dotcom ble utsatt for et kontroversielt politiraid i 2012: Nå har man kommet frem til at raidet var lovlig »

(Kilde: BBC)

Les også
– Jeg er offisielt blakk!
Les også
Saksøker Kim Dotcom for en halv milliard - frykter han skal bruke opp pengene
Les også
– Total overvåkning er bare noen få år unna
Les også
Politiraidet mot Kim Dotcom var lovlig
Les også
Kim Dotcom saksøker staten for Megaupload-raidet
Les også
WikiLeaks blir politisk parti
annonse