Tek.no

Nyhet

Motorola trekker søksmål mot Apple

... men den Google-eide mobilprodusenten hevder stridsøksen ikke er begravet.

Motorola
Finn Jarle Kvalheim
4 Okt 2012 06:00
Apple iPhone 5 er ett av produktene som kunne blitt stoppet, hadde Google-eide Motorola vunnet frem med søksmålet.

Det er bare tre uker siden Google-eide Motorola tapte en patentrettsak mot Apple. Nå trekker den Motorola et annet patentsøksmål mot Apple, før påstandene har rukket å bli etterforsket.

Søksmålet ble i utgangspunktet varslet tidligere i år, kort tid før Samsung gikk på en kjempesmell mot Apple i det amerikanske rettsvesenet. For omtrent to uker siden varslet International Trade Commission (ITC) at de ville etterforske Motorolas påstander.

Etterforskningen skulle etter planen tatt opp mot 16 måneder, og det skal være svært uvanlig at søksmål trekkes så tidlig i prosessen.

Flere viktige deler av iOS

Søksmålet dreide seg om sju patenter som handler om e-postvarssling, stemmeassistent, videoavspilling og det som på dårlig norsk heter lokasjonsbaserte tjenester, altså ting som navigasjon og utvidet virkelighet.

Hvis Motorola hadde fått medhold kunne Apple fått importforbud for flere av iOS-enhetene sine. Blant disse den nylanserte iPhone 5, iPhone 4S og iPad-en med amerikansk 4G-støtte.

Les også: Markedet lunkent til iPhone 5-lansering

Ikke del av noen fredsavtale

Motorola hevder i de nye dokumentene at de ikke trekker søksmålet som del av noen internasjonal fredsavtale mellom Apple og Google.

– Det fins ingen avtaler mellom Motorola og Apple, hverken skriftlige eller muntlige, eksplisitte eller implisitte, som omhandler saksområdet i denne etterforskningen, står det i papirene.

Les også: Dommer avblåste Apple-rettsak

(Kilder: theinquirer.net, v3.co.uk, fosspatents.com)

Les også
Motorola tapte mot Apple
Les også
Nå skal Motorola-mobilene bli "kule"
Les også
Dommer avblåste Apple-rettssak
annonse

Les også