Til hovedinnhold

– Kinect kommer til Windows i februar

Steve Ballmer er ferdig med sin keynote på CES.

(Foto: Jørgen Elton Nilsen)

Hardware/Las Vegas: Microsofts Steve Ballmer var i sitt vante, energiske humør da han entret scenen på The Venetian. Dette er den første keynoten, og kanskje den som får mest oppmerksomhet i løpet av CES. Sett i lys av at det i fjor var 6000 som ville ha den med seg, og at de i år bare har 3000 plasser, så ligger det i kortene at det her blir kamp om stolene.

Steve Ballmer viser gjerne frem varene

Heldigvis har pressen mulighet til å snike seg foran i en egen kø, men selv der blir det raskt trangt. Derfor var det bare å stille seg i kø et par timer før det hele startet.

– Windows 8 blir noe helt nytt

Det var ingen revolusjonerende nyheter på Windows 8-fronten. Ballmer la vekt på at Windows er svært viktig for Microsoft, det er grunnsteinen i selskapet og der det hele startet. Windows 8 skal være mer enn neste generasjon Windows, det er på en måte noe helt nytt. Her loves vi en kompromissløs opplevelse, som fungerer sømløst på både normale datamaskiner og tavleenheter.

Tami Reller viser frem Windows 8

Kinect til Windows

En annen spennende nyhet er at Kinect nå vil komme til Windows-maskiner. Fram til nå har teknologien vært forbeholdt Xbox-spillere, som har kunnet bruke hele kroppen for å styre spillkonsollen. Med Kinect trenger du ikke en eneste kontroller, og all styring blir gjort ved hjelp av å bevege på kroppen. Ifølge Steve Ballmer driver over 200 selskaper med å lage programmer til Windows 8, som vil benytte seg av Kinect-teknologien.

Kinect-tilbehøret til Xbox har vært en hit siden det ble lansert for omtrent et år siden, og har ifølge Microsoft solgt over 18 millioner enheter. Nå som Microsoft har åpnet utviklerverktøyene for Kinect for bedrifter, kan vi glede oss til et langt større utvalg av både spill og programmer som vil kunne styres med kroppen.

Lanseringen av Kinect til Windows vil være 1. februar, og vil i første hånd slippes i 12 land: USA, Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia, Japan, Mexico, New Zealand, Spania og Storbritannia.

Akkurat når den vil bli lansert i Norge er fortsatt ikke avslørt.

Skal fungere på "alt"

Med seg for å vise frem litt mer av Windows 8 hadde Ballmer med seg Tami Reller, Finans- og markedssjef for Windows og Windows Live.

Reller dro oss med på ferden gjennom det nye Metro-grensesnittet, der vi også fikk turen innom startskjermen med sine statusfelter og bildepassord. På startskjermen vil man kunne se alt av nye meldinger som har kommet mens man har vært borte, slik at man ikke trenger logge på maskinen først. Bildepassord har vi også sett før, konseptet der du trykker eller tegner tre streker på et egendefinert bilde.

Vi fikk også høre at det legges vesentlige ressurser i at Windows 8 skal kunne kjøre på det som er av maskinvare. Selve demoen ble faktisk kjørt på en tavlemaskin med Nvidia Tegra 3 under plastikken.

Windows Store er også snart klar. Her vil man ha en stor del kategorier som skal dekke det meste. Denne vil være global, og skal være tilgjengelig på alle språk som Windows er tilgjengelig på. På Windows Store vil du kunne finne programvare som både koster og som er gratis.

Reller kunne videre berette at neste milepæl for Windows ville komme mot slutten av februar.

annonse