Til hovedinnhold

Apple fikk medhold i retten

Samsung Galaxy Nexus forbys på grunn av Siri-patent.

En domstol i California har opprettholdt den midlertidige forføyningen som gjør Samsung Galaxy Nexus ulovlig å selge på det amerikanske markedet, ifølge Reuters. Samsung krevde at kjennelsen om salgsnekt skulle løftes, men det så ikke dommeren behov for å gjøre.

– Selv om noen forbrukere kan bli skuffet over at de ikke får kjøpe Galaxy Nexus, så er ikke Galaxy Nexus – som Samsung selv har påpekt flere ganger – Samsungs eneste smartmobilprodukt på markedet, skriver dommer Lucy Koh i avgjørelsen, ifølge Allthingsd.com.

Konflikt med Siri-patent

Mobili melder at stridens kjerne er patent 8,086,604. Denne beskriver muligheten til å søke etter informasjon via flere kilder fra ett og samme grensesnitt, noe som i hovedsak brukes i Apples talekontroll Siri. Dermed er det Googles stemmesøk i Galaxy Nexus som trolig bryter patenten.

– Vi tror dagens avgjørelse vil bidra til å redusere tilgjengeligheten av overlegne produkter til amerikanske forbrukere. Samtidig jobber vi tett med Google til å løse denne saken, ettersom patenten gjelder Googles enhetlige søkefunksjon, sier Samsung i en uttalelse.

Den endelige avgjørelsen kommer ikke før partene møtes i retten. Dette er imidlertid en viktig avgjørelse for Apple, ettersom det er svært sjelden at en av partene får lov til å nekte den andre å selge produktet inntil tvisten er løst.

Apple har derimot betalt i dyre dommer for å få det til. Av retten ble de pålagt å betale 95,6 millioner dollar – 570 millioner kroner – i sikkerhet, slik at disse pengene kan brukes som erstatning til Samsung hvis den midlertidige forføyningen viser seg å være feilaktig.

For kort tid siden nektet for øvrig den samme dommeren å løfte salgsforbudet på nettbrettet Samsung Galaxy Tab 10.1, noe som også var et hardt slag i baugen for den sørkoreanske produsenten.

Senere denne måneden møtes Apple og Samsung i retten der en domstol skal avgjøre om flere av Samsungs produkter har "slavisk kopiert" funksjoner og design fra Apples iPhone og iPad. Utfallet her kan få stor betydning i de mange andre tvistene som Samsung og Apple har gående i USA, men også i andre land.

Les også: Test av Samsung Galaxy Nexus

(Kilder: Reuters, Allthingsd.com, Mobili)

annonse