Til hovedinnhold

Vi vil ha store skjermer

Salgstall fra NetCom viser klar trend.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Den siste oversikten over salget av mobiltelefoner gjennom NetComs salgskanaler, viser at det fremdeles er iPhone som selger best. Ikke bare ligger iPhone 5 øverst på lista, men både iPhone 4S og iPhone 4 er inne blant de fire på topp. Faktisk er det bare Samsung Galaxy S III som har klart å splitte iPhones totale dominans ved å smette inn på en andreplass på lista.

Ikke hele sannheten

Tallene viser hva som er solgt i Netcoms salgskanaler i løpet av mars måned, og det er verdt å merke seg at totalbildet ser en del annerledes ut når alt mobilsalg i landet regnes med. Kampanjer her og i andre kanaler kan gi et noe fortegnet bilde av den reelle situasjonen.

Salgstallene fra Netcom viser likevel (ifølge NetCom) en klar trend mot større skjermer. Galaxy Note II er inne på femteplass på lista, til tross for at dette er en telefon med en meget stor skjerm. Samtidig har også Sony kommet inn på en 8. plass med sin Xperia Z, som har en skjerm på 5 tommer. Dette er den eneste nykommeren på topp 10-lista for mars.

Tror på flere gigantmobiler

– Bildet som tegner seg av dagens marked er at nettbrettet øker i popularitet, mens skjermen på smarttelefonene vokser. I dag handler det om å få en god surfeopplevelse på mobilen, og da er det mindre viktig at mobilen er litt stor å ringe med. Samsung Galaxy Note er en blanding mellom en telefon og et nettbrett og henter det beste fra to verdener. Jeg tror vi får flere slike hybrider med stor skjerm på markedet fremover, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom.

Nye modeller som HTC One og Samsung Galaxy S4 vil trolig komme til å gjøre seg gjeldende på salgsstatistikkene denne våren.

Også nettbrett blir stadig mer populært. NetCom solgte omkring 25 prosent flere nettbrett i første kvartal 2013 sammenlignet med første kvartal i fjor.

Her er hele lista for mars:

(Klikk på lenkene for å lese testen hos vårt søsternettsted Amobil.no)

1. (1) Apple iPhone 5
2. (2) Samsung Galaxy S III
3. (3) Apple iPhone 4S
4. (4) Apple iPhone 4
5. (7) Samsung Galaxy Note II
6. (8) Samsung Galaxy S III Mini
7. (6) Sony Xperia V
8. (-) Sony Xperia Z
9. (5) Samsung Galaxy S II
10. (9) Sony Xperia GO

(Kilde: NetCom)

annonse