Tek.no

Nyhet

Apples sjefsdesigner har nå forlatt selskapet

Jony Ive er nå offisielt ute.

Jonathan Ive er ikke lenger sjefsdesigner for Apple.
29 Nov 2019 16:30

I sommer ble det kjent at Apples sjefsdesigner, Jonathan Ive, kjent som bare Jony Ive, skulle forlate selskapet. I stedet skal han starte sitt eget designselskap, LoveFrom, som Apple skal jobbe tett sammen med.

Nøyaktig når han ville slutte var imidlertid ikke sikkert, og i pressemeldingen den gang ble det bare sagt «i løpet av året». Nå er portrettbildet av Ive forsvunnet fra Apples lederoversikt, og hans karriere hos Apple kan regnes som offisielt over.

Ingen Jonathan Ive her, nei!
Skjermbilde

Selv om Ive ikke lenger vil være ansatt hos Apple, vil han fortsatt være tett involvert i utviklingen av nye produkter for dem.

– Apple vil fortsette å dra nytte av Jonys talent ved å jobbe direkte med ham på eksklusive prosjekter, og ved å jobbe sammen med det briljante designteamet han har bygget opp, sa Apple-sjefen den gang.

Les også
Apples sjefdesigner slutter - her er de mest legendariske produktene

Selskapet LoveFrom vil ledes av både Jony Ive og den velrennomerte designeren Marc Newson, som har jobbet under Ive i Apple i årevis. De to designerne skal blant annet ha designet Apple Watch sammen.

Designeren bak iMac, iPod og iPhone

Ive var designeren bak den første iMacen - den fargerike tjukkasskjermen i plast med datamaskin innebygget - kjent både for sin uvanlige design, for å droppe disketten og for å være blant de tidligste maskinene som satset på USB-standarden.

Da iPod ble en kjempesuksess for selskapet var han tungt involvert, og også da iPhone ble lansert var det Ive som trakk i trådene. Han har jobbet med så godt som alle de viktigste Apple-produktene i rundt 25 år, og ble altså ansatt for 27 år siden.

annonse

Les også